This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2021/03/24/nougat-suklaakakku/. It is a snapshot of the page as it appeared on 12 Mar 2024 13:28:42 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Nougat-suklaakakku - VANILLACAKES
Kreemikakut

Nougat-suklaakakku

Tämä jouluinen kakku sisältää mehevän suklaakakkupohjan, pehmeää nougatmoussea, paahdettua valkosuklaata sekä suklaisen marenkivoikreemin. Kakku on noin 10 hengelle. 

MEHEVÄ SUKLAAKAKKUPOHJA
3 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
1 dl huoneenlämpöistä maitoa 
1 dl kuumaa vettä
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 astetta. 
2. Voitele 15 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka, korkeutta pohjalle tulee noin 10 cm, laita pohjalle ja reunoille leivinpaperit. 
3. Yhdistä keskenään kananmunat ja rypsiöljy. 
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. 
5. Kaada kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsiöljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin käännellen. 
6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista alatasolla noin tunnin ajan. 
7. Kuumoa hieman jäähtynyt pohja ritilälle ja kääri pohja kelmuun. Anna jäähtyä ennen täytteiden tekemistä.

PAAHDETTU VALKOSUKLAA
70 g valkosuklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
2. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi leivinpaperin päälle pellille. 
3. Paista uuni keskitasolla noin 5 minuuttia, älä polta suklaita!

NOUGATMOUSSET
250 g mascaponea
3 kpl Maraboun dubble nougat suklaapatukka (42g)
1 dl vispikermaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1. Sulata suklaapatukat ja anna jäähtyä.2. Notkista huoneenlämpöinen mascarpone kulhossa. 
3. Lisää sulanut suklaa mascarponen joukkoon. 
4. Lisää vispikerma ja vispaa ilmavaksi mousseksi. 
5. Laita jääkappiin kylmään. 

SUKLAINEN MARENKIVOIKREEMI
(tarvitaan lämpömittari)
5 kananmunan valkuaista 
275 g sokeria
275 g voita
125 g Brunberg tumma suklaa

1. Laita vesikattila kuumenemaan levylle. 
2. Laita kananmunan valkuaiset teräksiseen kulhoon sekä sokeri. 
3. Nosta kananmuna/sokeriseos kulhoineen vesikattilan päälle ja sekoittele vispillä niin kauan että seos on 65 asteista. 
4. Nosta kulho yleiskoneeseen ja vatkaa täydellä teholla kunnes marenkivaahto on jämäkkää ja valkoista. 
5. Anna marenkivaahdon hetkenaikaa jäähtyä. 6. Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä. 
7. Lisää huoneenlämpöinen voi pienissä erissä marenkivaahdon joukkoon ja vispaa seosta niin kauan kunnes kreemi on silkkisen pehmeää ja ilmavaa. (aikaa menee noin 10 min). 
8. Lisää jäähtynyt suklaa joukkoon ja sekoita. 

KAKUN TÄYTTÖ
(tarvitset reunakalvoa)
1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, täytettä tulee kakussa kahteen väliin. 
2. Laita ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Kostuta pohja maito/vaniljasokeriseoksella. 
3. Laita kreemi pursotuspussiin ja pursota kreemiä kakkupohjan reunoille kaksi kerrosta. 
4. Laita keskelle 1/3 osa nougatmoussesta sekä laita päälle myös paahdettua valkosuklaamurua.  
5. Toista aiemmat kohdat vielä kertaalleen.6. Kakun täytettyä laita reunakalvo kakun ympärille, teippaa kalvo kiinni ja nosta jääkaappiin jähmettyyn. 
7. Levitä loppu kreemi kakun jähmetettyä palettiveitsellä ja lastalla kakun päälle ja reunoille, anna tekeytyä yönyli jääkaapissa. 

KORISTELU
Kakun koristelussa voi käyttää keksejä, marenkeja, vaahtokarkkeja, macaroneja, suklaata ja nonparelleja.Lopuksi laitettu vielä hento kerros tomusokeria. 

Ihanaa joulunodotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *