Kaupallinen yhteistyö Baking By Martinex
Porovoileipäkakku kakku koottu Martinexin 18 cm irtopohjavuokaan.
Porovoileipäkakku(10 hengen)
1 pkt Oululainen täysjyvä reilu
1 kpl lihaliemikuutio2 dl vettä
POROTÄYTE
150 g kylmäsavustettu pororouhe
200 g yrttituorejuusto
150 g creme fraice
1 dl smetanaa
1/2 paprika
1/2 punasipuli
0.5 dl kurkkusalaattia
Valkosipulijauhe
Mustapippuria
1. Keitä lihaliemikuutio ja vesi kiehuvaksi (Kakun kostutukseen menee noin 1 dl). Anna jäähtyä.
2. Pilko pieniksi paloiksi punasipuli ja paprika, sekoita täyteainekset kulhossa sekaisin, lisää oman maun mukaan valkosipulijauhetta ja mustapippuria.
3. Kelmuta 18 cm irtopohjavuoka neljällä pitkällä kelmulla. Kelmut jää reunojen yli noin 20 cm.
4. Leikkaa leivistä reunat irti saksilla.
5. Laita alimmaiseksi leipäkerros, lisää lihaliemiseosta kauttaaltaan esim. sutia apuna käyttäen.
6. Lisää porotäytettä kerros.
7. Jatka samanlailla niin että täytettä tulee kolmeen väliin ja leipää on 4 kerroksessa, kääntele lopuksi kelmun raunat tiiviisti päälle ja nosta jokin paino päälle ja anna maustua yönyli jääkaapissa.
8. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja kuorruta.
KUORRUTE
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaaripaus suolaa
Vispaa keskenään tuorejuusto ja vispikerma. Levitä tasaiset kerrokset palettiveitsellä ja lastalla kuorrutetta kakun reunoihin ja päälle.
KORISTEET
Herneenversoa, juustoa, real-leipää, pursotettua kuorruteseosta ja unikonsiemeniä.