ROCKY ROAD -DONITSIT 🍩
Pehmeät donitsit kinuski-valkosuklaa kuorrutteella.
24 kpl
DONITSIT
5 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl
vaniljasokeria
125 g voita
12-14 dl vehnäjauhoja
N. 2 litraa rypsiöljyä paistamiseen. Lämmitä vesi, lisää siihen sokeri, vaniljasokeri, suola ja hiiva. Sekoita leivinjauhe puoleen jauhoista. Lisää veden joukkoon osa jauhoista ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa ja lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on tasaista (n. 10min). Anna levätä kulhossa peitettynä noin 15 min. Kauli taikinasta n. 2 cm paksuksi ja ota donitsimuotilla tai vaihtoehtoisesti esim. lasilla ja tyllalla palaset. Siirrä palaset öljytyn leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna nousta 45 min. Kuumenna öljy kattilassa tai rasvakeittimessä 180 asteiseksi ja paista donitsit molemmin puolin noin 2-3 min/puoli. Laita paistetut donitsit talouspaperin päälle kuivumaan ja kuorruta jäähtyneenä.
KINUSKI-VALKOSUKLAAKUORRUTE
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
100 g valkosuklaata
Suolapähkinöitä
Tummaa suklaata
Valkosuklaata
Vaahtokarkkeja
Keitä kattilassa miedolla lämmöllä kermaa ja fariinisokeria noin 20 min kunnes seos on selkeästi kinuskimaista.
Lisää joukkoon valkosuklaa ja sekoita varovasti kunnes suklaa on sulanut sekaan.
Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja dippaa donitsit kinuskiin, lisää hieman jähmettyneen kinuskin päälle suolapähkinät, tumma- ja valkosuklaata, vaahtokarkkeja ja suklaaraidat.