SUKLAAKAKKU
(10 hengen)
Mehevä suklaakakkupohja, pehmeä suklaakreemi, mascarponemousse, cookiesmurua sekä maitosuklaataganache.
SUKLAAKAKKUPOHJA
3 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
1 dl huoneenlämpöistä maitoa
1 dl kuumaa vettä
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1. Laita uuni kuumenemaan 175 astetta.
2. Voitele kaksi 18 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, laita pohjalle ja reunoille leivinpaperit.
3. Yhdistä keskenään kananmunat ja rypsiöljy.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
5. Kaada kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsiöljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin käännellen.
6. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista alatasolla noin 35 minuuttia.
7. Kuumoa hieman jäähtynyt pohjat ritilälle ja kääri pohjat kelmuihin. Anna jäähtyä ennen täytteiden tekemistä.
SUKLAAKREEMI
450 g voita
200 g tummaa suklaata
1 rkl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
250 g mascarpone
0.5 dl kaakaojauhetta
8. Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä.
9. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi.
10. Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten.
11. Lisää huoneenlämpöinen mascarpone joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten.
12. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe pienissä erissä myös joukkoon kokoajan vatkaten.
13. Vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.
MASCARPONEMOUSSE
250 g mascarpone
1 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria
vaniljapastaa
14. Yhdistä mascarpone, vispikerma, sokeri ja vaniljapasta, vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, laita kylmään odottamaan täyttöä.
COOKIESMURU
Kakun väliin voi laittaa mitä vain keksimurua, olen käyttänyt Lidlin paistopisteen cookieita. 🙂 Murenna cookiet murusiksi.
MAITOSUKLAAGANACHE
80 g kuohukermaa
80 g maitosuklaata
15. Lämmitä kerma kattilassa ja lisää maitosuklaa, anna sulaa, sekoittele tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
KAKUN TÄYTTÖ JA KORISTELU
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Teippiä
Maitoa
Vaniljasokeria
Pursotuspussi
Tylla esim. Städterin 8-teräinen iso tähtitylla
Kelmua
Dominoita tai oreoita
Koristerakeita
Marenkia
Maitosuklaapalasia
Kultaista glitterväriä
16. Laita suklaakreemiä pursotuspussiin, (kreemiä kannattaa vatkata vielä juuri ennen pursotuspussiin laittoa).
17. Halkaise kakkupohjat kahteen osaan niin, että tulee 4 kpl kakkupohjia.
18. Laita kakkualustalle yksi pohjista ja kiedo reunakalvo ympärille ja teippaa tiiviisti.
19. Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella esim. sutia käyttäen.
20. Laita suklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyrän mallisesti muutama kerros.
21. Lisää mascarponemoussea kakun keskelle, cookiesmurua ja maitosuklaaganachea.
22. Jatka edellisen mukaan yhteensä kolmeen väliin.
23. Kostuta myös päällinen kansi ja laita kelmu päälle, nosta kakku jääkaappiin kovettumaan.
KREEMAUS
24. Ota jähmettynyt kakkupohja ja (vatkaa jäljellä olevaa kreemiä vielä että tulee kuohkeaa). Laita kerros kreemiä palettiveitsellä ja tasoita kakun pintaa muovisella raapalla, laita jääkaappiin jähmettymään.
25. Toista vielä kaksi kertaa edellinen ja tasoita kakun pinta. Laita kylmään.
TUMMA SUKLAAGANACHE
85 g kuohukermaa
50-60 g tummaa suklaata (Brunberg)
1 tl voita
26. Lämmitä kuohukerma kattilassa ja lisää tumma suklaa joukkoon, anna sulaa.
27. Lisää pieni määrä voita ja sekoittele ganache tasaiseksi, anna hieman jäähtyä (mikäli tuntuu liian löysältä niin lisää tarvittaessa pala kerralla suklaata)
28. Ganachen voit kakun päälle valuttaa esim. pursotuspussia käyttäen, pursotuspulloa apua käyttäen tai esim. lusikalla, pursota ensin reunat ja laita hetkeksi jähmettymään ja lisää keskiosaan.
KORISTELU
29. Vatkaa jäljellä olevaa suklaakreemiä kuohkeaksi, laita kreemiä pursotuspussiin, jossa tylla. Pursota kakun päälle ja laita keksit väleihin
30. Lisää koristeeksi esim. marenkimurua, koristerakeita, maitosuklaapalasia, laitoin myös hiukan kultaista glitterväriä.
p.s. aikaa kakun tekoon menee enemmän kun tunti tai kaksi. 😀