KINUSKIMUTAKAKKU
Tahmean pehmeä kinuskimutakakku kermavaahdolla.
POHJA
2 dl kuohukermaa
175 g voita
175 g fariinisokeria
50 g valkosuklaata
3.5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
ripaus suolaa
- Laita uuni lämpiään 200 asteeseen, vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
- Mittaa kattilaan kuohukerma, voi ja fariinisokeri.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.
- Lämmitä kattilassa seosta niin kauan että sokeri ja voi on sulanut, ota kattila liedeltä.
- Lisää valkosuklaa joukkoon käännellen.
- Lisää kananmunat yksitellen vatkaten vispilällä.
- Lisää jauhot kännellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi, kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin alatasolla noin 15-18 min, mutakakku saa jäädä keskeltä hieman löysäksi, anna jäähtyä.
KORISTELU
2.5 Flora vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Koristeen Biscoff-keksimurua
Vispaa vispikerma ja vaniljakreemijauhe kermavaahdoksi, pursota tyllaa käyttäen kakun ympärille ja ripottele reunoille keksimurua tai tomusokeria.