PULLATAIKINA
2.5 dl maitoa
1.25 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1 tl kardemummaa
0.5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
75 g voita
noin 6-7 dl vehnäjauhoja
- Lämmitä maito.
- Lisää yleiskoneeseen kulho sekä taikinakoukku, lisää maito.
- Sulata voi pehmeäksi.
- Lisää maidon joukkoon hiiva, sokerit, suola, kardemumma ja kananmuna.
- Lisää jauhoja vähitellen sekä pehmeä voi.
- Vaivaa taikinaa koneella noin 15 minuuttia.
- Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 35-40 min.
FARIINIMURUSEOS
75 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
8. Paloittele voi ja sekoita aineet keskenään, nypi sormin murutaikinaksi.
SUKLAATÄYTE
50 g voita
1.5 tl kanelia
1 rkl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
9. Lisää huoneenlämpöisen voin joukkoon kaneli, sokeri, vaniljasokeri ja tummaa kaakaojauhe, vatkaa seos ilmavaksi.
TÄYTTÄMINEN
10. Kauli pullataikina jauhojen avulla noin 45 x 45 cm levyksi.
11. Levitä pullataikinan päälle suklaatäyte sekä 1/3 osa fariinimuruseoksesta.
12. Rullaa pullataikina pötköksi ja leikkaa noin 3 cm paksuiksi palasiksi (15 kpl).
13. Laita pullat vuokaan ja anna kohota liinan alla noin 15-20 min.
14. Voitele pullat kananmunaseoksella ja lisää päälle vielä 1/3 osa fariinimurua.
15. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 12-15 min ja anna jäähtyä hetki.
VALKOSUKLAAKUORRUTE
0.75 dl kermaa
50 g valkosuklaata
1.5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria.
16. Lämmitä kermaa, tomusokeria ja vaniljasokeria kattilassa muutama minuutti, lisää joukkoon valkosuklaa, sekoita kunnes suklaa suklaa ja anna jäähtyä.
17. Kaada pullien päälle valkosuklaakuorrutetta ja loput fariinimuruseoksesta.