Tämä herkullinen luomus koostuu tutusta Domino-keksipohjasta, viettelevän tahmeasta suklaakastikkeesta ja suussa mukavan rapeasta riisimurosta. Herkullisen hasselpähkinänougat-täytteen ja silkkisen pehmeän vadelmatäytekerroksen ansiosta nautinto on täydellinen. Koristeina on käytetty vaahtokarkkeja, Geisha-keksejä sekä marenkitikkuja.
Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
POHJA
400g dominokeksejä
160g voita
- Sulata voi ja murskaa keksit; sekoita ne keskenään.
- Suihkuta vuokaspraytä 18 cm halkaisijaltaan olevaan rengasvuokaan ja aseta rengasvuoka alustalle.
- Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, ja laita vuoka kylmään.
SUKLAAKASTIKE
2 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl siirappia (tummaa)
2 tl vaniljasokeria
- Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä seosta noin 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes seos paksuuntuu.
- Siirrä seos jääkaappiin viilenemään hetkeksi.
RIISIMUROKERROS
2 dl riisimuroja
60 g voita
120 g geishasuklaata
- Sulata suklaa ja voi, ja sekoita riisimurot niihin. Lisää suklaakastike ja riisimurokerros dominopohjan päälle, ja laita hetkeksi kylmään.
GEISHATÄYTE
300 g geishasuklaata
250 g mascarponea
2 dl vispikermaa
2 dl flora vanilla
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, geishasuklaa, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
- Lämmitä tilkka vettä, purista liivatteet siihen, ja anna seoksen hieman jäähtyä.
- Lisää liivateseos mascarpone-geishasuklaaseokseen hyvin sekoittaen.
- Lisää vaahto seokseen käännellen ja kaada geishatäyte riisimurokerroksen päälle; laita kylmään.
VADELMATÄYTE
400 g pakastevadelmaa
250 g mascarponea
2 dl flora vanillaa
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
6 liivatetta
- Keitä vadelmia ja siivilöi siemenet pois; anna seoksen jäähtyä.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma löydäksi vaahdoksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, vadelma, sokeri ja vaniljasokeri.
- Lämmitä tilkka vettä, purista liivatteet siihen, ja anna seoksen hieman jäähtyä.
- Lisää liivateseos mascarpone-vadelmaseokseen hyvin sekoittaen.
- Lisää vaahto seokseen käännellen ja kaada täyte geishatäytteen päälle; laita kylmään noin 4 tunniksi.