Tässä resepti niihin perinteisiin parhaisiin mokkapaloihin, reseptiä on moneen kertaan testattu 😀
MOKKAPALAT
4 kananmunaa
3 dl sokeria
175 g voita
4.5 dl vehnäjauhoja
1 dl tumma kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl maitoa
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineen keskenään.
- Lisää kuivia aineita ja voita sekä maitoa vuorotellen kananmuna-sokeriseokseen nuolijalle käännellen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle 42 x 4 x 29 cm kokoiseen vuokaan tai vaihtoehtoisesti pellille.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 15 min, älä paista liikaa ettei tule kuiva.
- Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa.
KUORRUTE
12 5g voita
3 rkl kahvia
0.5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vettä
5-6 dl tomusokeria
Nonparellit
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Lisää joukkoon kylmä kahvi, vesi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
- Lisää tomusokeri pienissä erin sekoittaen.
- Kaada kuorrute mokkapalapohjan päälle ja lisää nonparellit.
- Laita hetkeksi kylmään jähmettymään.