GEISHAPOHJA
4 kananmunaa
3 dl sokeria
175 g voita
4.5 dl vehnäjauhoja
1 dl tumma kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl maitoa
200 g rouhittua geishasuklaata
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineen keskenään.
- Lisää kuivia aineita ja voita sekä maitoa vuorotellen kananmuna-sokeriseokseen nuolijalle käännellen.
- Lisää käännellen rouhitut geishasuklaat joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle 42 x 4 x 29 cm kokoiseen vuokaan tai vaihtoehtoisesti pellille.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 15 min, älä paista liikaa ettei tule kuiva.
- Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa.
VADELMAKUORRUTE
250 g mascarponea
1.5 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
2 rkl vadelmahilloa / vadelmamarmeladia
100 g tuoreita vadelmia
- Lisää kulhoon mascarpone, vispikerma, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa kovaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon vadelmahillo ja tuoreet vadelmat ja sekoita.
- Lisää vadelmakuorrute geishapohjan päälle ja laita hetkeksi kylmään.
Kiitos ihanasta reseptistä! Tein näitä eilisiin juhliin ja olivat ihan superhyviä, vähän hienostuneemman tuntuinen vaihtoehto mokkapaloille 🙂
Kylläpä on herkullisen näköisiä. 😍 Mitähän nämä tykkäisivät pakastamisesta? 🤔
Kiitos! 🙂 Pakastamisesta en osaa sanoa miten mascarponetäytteelle käy. Pohjan tietenkin voi pakastaa.