Mansikka-Nutella -juustokakku

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

BROWNIEPOHJA
120 g voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 rkl rypsiöljyä
4 rkl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

  1. Sulata voi ja lisää joukkoon kasviöljy.
  2. Lisää sokeri ja kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen.
  3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne vähitellen taikinaan sekoittaen.
  4. Lisää viimeiseksi maito ja sekoita kunnes seos on sileää.
  5. Kaada seos voideltuun 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
  6. Paista browniepohjaa 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, anna sen jäähtyä.

NUTELLA & DOMINO
200 g nutellaa
12-14 kpl dominokeksejä

  1. Levitä browniepohjalle nutellaa ja ripottele päälle murskattuja dominokeksejä.

MANSIKKAMOUSSE
500 g mascarponea
600 g tuoreita mansikoita
2 dl vispikermaa
2 dl flora vanilla
2 rkl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
8 liivatetta

  1. Soseuta tuoreet mansikat ja siivilöi siemenet pois.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  3. Vatkaa kulhossa vispikermaa ja flora vanilla yhteen kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, tomusokeri, vaniljasokeri sekä siivilöity mansikkasose, vatkaa seos sileäksi.
  5. Kuumenna pieni määrä vettä ja lisää liivatelehdet, anna seoksen jäähtyä hetki.
  6. Yhdistä liivateseos mansikkatäytteeseen hyvin sekoittaen, lisää sen jälkeen vispikermaa ja flora vanilla varovasti käännellen.
  7. Aseta browniepohjan ympärille säädettävä rengasvuoka, joka on suihkutettu vuokaspraylla.
  8. Kaada mansikkamousse dominokekseille ja anna kakun olla jääkaapissa tunnin ajan ennen nutellamoussen lisäämistä.

NUTELLAMOUSSE
500 g mascarponea
200 g maitosuklaata
200 g nutellaa
2 dl flora vanilla
2 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
6 liivatetta

  1. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  3. Vatkaa kulhossa flora vanilla ja vispikermaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää siihen jäähtynyt suklaa, nutella ja tomusokeri.
  5. Kuumenna hieman vettä ja lisää puristetut liivatelehdet sekaan, anna jäähtyä hetken.
  6. Sekoita liivateseos suklaan ja nutellan joukkoon.
  7. Lisää vispikerma ja flora vanilla varoen sekoittaen.
  8. Kaada nutellamousse mansikkakerroksen päälle ja siirrä kakku jääkaappiin kylmään vähintään neljäksi tunniksi.
  9. Koristele kakku toiveidesi mukaan.