Tässä ihana mehevä kreemikakku syksyn juhliin, kakku pitää sisällään porkkanakakkupohjan, kinuskikreemiä, valkosuklaamoussea, puolukkahilloa ja kinuskikastiketta. Kakkua riittää noin 15 hengelle.
PORKKANAKAKKUPOHJA
4 kananmunaa
4 dl rypsiöljyä
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
300 g porkkanaraastetta.
1. Laita uuni kuumenemaan 175 astetta.
2. Raasta porkkanat pieneksi raasteeksi.
3. Suihkua vuokaspray kahteen kakkuvuokaan 20 cm halkaisijaltaan, laita pohjalle ja reunoille leivinpaperit.
4. Yhdistä keskenään kananmunat, rypsiöljy ja sokeri, sekoita.
5. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
6. Kaada kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita joukkoon käännellen.
7. Lisää porkkanaraaste myös käännellen taikinan joukkoon.
8. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista alatasolla noin 40 minuuttia.
9. Kuumoa hieman jäähtyneet pohjat ritilälle ja kääri pohjat kelmuihin. Anna jäähtyä ennen täytteiden tekemistä.
KINUSKI
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
10. Kaada kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 10-12 min, ei liian paksuksi.
11. Anna hetki jäähtyä ja nosta kylmään.
MARENKIVOIKREEMI
(tarvitaan lämpömittari)
10 kananmunan valkuaista
550 g sokeria
550 g voita
Vaniljapasta
12. Laita kattilan pohjalle vettä noin 3-4 cm, nosta vesikattila kuumenemaan levylle.
13. Laita kananmunan valkuaiset teräksiseen kulhoon sekä sokeri.
14. Nosta kananmuna/sokeriseos kulhoineen vesikattilan päälle ja sekoittele vispillä niin kauan että seos on yli 65 asteista.
15. Nosta kulho yleiskoneeseen ja vatkaa täydellä teholla kunnes marenkivaahto on jämäkkää ja valkoista.
16. Anna marenkivaahdon hetki jäähtyä.
17. Lisää huoneenlämpöinen voi pienissä erissä marenkivaahdon joukkoon ja vatkaa seosta niin kauan kunnes kreemi on silkkisen pehmeää ja ilmavaa (aikaa menee noin 10 min). Mausta marenkivoikreemi vaniljapastalla.
VALKOSUKLAAMOUSSE
350 g mascaponea
145 g Pandan valkosuklaata
1.5 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria
Vaniljapasta
18. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
19. Laita kulhoon huoneenlämpöinen mascarpone ja vispikerma sekä sokeri ja vaniljapasta.
20. Vatkaa vaahdoksi ja lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa.
21. Laita kylmään odottamaan täyttöä.
KINUSKIKREEMI
200 g keitettyä kinuskia
250 g marenkivoikreemiä
22. Vatkaa vaahdoksi kylmä kinuski ja lisää joukkoon marenkivoikreemi.
KAKUN TÄYTTÖ
(Kakun täytöstä jaan instagramiin videon)
Porkkanakakkupohjat
Kinuskikreemi
Valkosuklaamousse
Puolukkahillo
Kinuskikastike
Marenkivoikreemi
Wilton valkoinen väriaine
Progel pastavärit: violetti, ruskea, vaaleanpunainen
Koristeet
(tarvitset reunakalvoa)
23. Leikkaa kakkupohjat neljään osaan, täytettä tulee kakussa kolmeen väliin.
24. Laita ensimmäinen pohja tarjoilualustalle, lisää reunakalvo ympärille. Kostuta pohja maito/vaniljasokeriseoksella.
25. Laita kinuskikreemi pursotuspussiin ja pursota kreemiä kakkupohjan reunoille kaksi kerrosta.
26. Laita keskelle pohjan päälle puolukkahilloa, 1/3 osa valkosuklaamoussea sekä kinuskikastiketta.
27. Toista aiemmat kohdat vielä kaksi kertaa.
28. Nosta kakku jähmettyyn jääkaappiin hetkeksi.
29. Värjää loppu marenkivoikreemistä valkoiseksi Wiltonin valkoisella.
30. Levitä marenkivoikreemiä kakun reunoille ja päälle palettiveitselle ja tasoita reunat raappaa käyttäen, nosta kakku kylmään.
31. Jaa loppu marenkivoikreemistä kolmeen osaan, värjää yksi osa vaaleanpunaiseksi, toinen osa ruskeaksi ja kolmas osa jätä valkoiseksi.
31. Lisää kelmun päälle valkoinen marenkivoikreemi pitkittäin (ks. kuva alhaalta), viereen vaaleanpunainen kreemi ja ruskea kreemi. Kääri kelmu löysälle rullalle ja nosta pursotuspussiin. Pursota kakun päälle kreemistä koristeita ja lisää väleihin keksejä, tee koristukset kakun eteen ja lisää nonparelleja.
Niin ihana kakku! Tämä menee testiin heti viikonlopun juhliin. Tarkistatko vielä tuon kinuskin ohjeen 🙂
Kiitos! 🤗 korjaan virheen.