Fazerina -juustokakku

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

BROWNIEPOHJA
60 g voita
2 rkl rypsiöljyä
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

  1. Sulata voi ja sekoita joukkoon rypsiöljy.
  2. Lisää sokeri ja kananmunat yksitellen sekoittaen.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen sekoittaen.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon maito ja vatkaa tasaiseksi.
  5. Kaada seos voideltuun halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.
  6. Kypsennä browniepohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia, anna jäähtyä.

SUKLAAKASTIKE + FAZERINA GRANOLA
2 dl vispikermaa
1 dl siirappia (tumma)
4 rkl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl Fazerina granolaa

  1. Kiehauta vispikerma, siirappi, sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kattilassa noin 10 minuutin ajan, anna jäähtyä.
  2. Aseta browniepohja kakkualustalle, kiinnitä säädettävä rengasvuoka pohjan ympärille ja suihkuta ensin vuokasprayta vuoan reunoille.
  3. Levitä puolet tai koko suklaakastike pohjan päälle (jos haluat erittäin suklaisen), ripottele päälle 1 dl Fazerinan uutta granolaa ja siirrä kylmään.

APPELSIINITÄYTE
200 g appelsiinituorejuustoa
3 dl vispikermaa
2 dl Brazil appelsiinimehua
2 rkl sokeria
4 liivatetta

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Sekoita tuorejuusto, appelsiinimehu ja sokeri.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma.
  4. Lämmitä pieni määrä appelsiinimehua ja lisää liivatteet, anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita liivateseos appelsiiniseoksen joukkoon ja kääntele mukaan vispikerma.
  5. Kaada appelsiinitäyte suklaakastikkeen ja granolan päälle ja laita kylmään.
  6. Kun appelsiinitäyte on hyytynyt, irrota rengasvuoka varovasti ja pese vuoka. Suihkuta uudelleen vuokraspray ja säädä vuoka halkaisijaltaan 20 cm pohjan ympärille niin, että reunoille jää noin 2 cm tilaa.

FAZERINATÄYTE
400 g Fazerina suklaata
500 g mascarponea
8 dl vispikermaa
4 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
8 liivatetta

  1. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
  3. Peitä mascarpone, lisää sekaan jäähtynyt suklaa, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
  4. Vatkaa toisessa astiassa vispikerma.
  5. Lämmitä pieni määrä vettä, liuota liivatelehdet siihen ja kaada liivateseos suklaaseokseen.
  6. Lisää vispikermaa käännellen sekaan.
  7. Kaada seos appelsiinitäytteen päälle, tasoita pinta ja nosta kylmään.
  8. Koristele kakku käyttäen Fazerina-keksejä, suklaata, koristerakeita ja granolaa.