Maukas syksyinen puolukkajuustokakku, joka sisältää kinuskia, Biscoff-levitettä, valkosuklaata ja hapanta puolukkaa.
BISCOFF-POHJA
75 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
100 g biscoff-levitettä
1.25 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
1 kananmuna
- Laita uuni lämpiään 175 astetta, vuoraa leivinpaperilla 18 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
- Lisää kattilaan voi, kuohukerma, fariinisokeri ja Biscoff-levite, keitä niin kauan että seos lämpiää ja voi sulaa.
- Ota kattila liedeltä pois, sekoita vispilällä joukkoon kananmuna.
- Lisää joukkoon vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola, sekoita vispilällä.
- Kaada seos kakkuvuokaan ja paista noin 20-25 min, saa keskeltä jäädä hieman löysäksi, anna jäähtyä.
KINUSKIKASTIKE
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
4 kpl Biscoff-keksiä
6. Keitä kuohukermasta ja fariinisokerista kinuskia noin 10 min.
7. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakkupohjan päälle ja lisää päälle biscoff-keksimurua.
VALKOSUKLAATÄYTE
1 dl vispikerma
0.5 dl flora vanilla
100 g valkosuklaata
125 g mascarponea
1 tl vaniljapasta
1rkl sokeria
2 liivatetta
8. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
9. Lisää liivatteet kylmään veteen.
10. Vatkaa vispikerma ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi.
11. Yhdistä mascarpone, vaniljapasta, sokeri ja valkosuklaa keskenään.
12. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet, kaada liivateseos mascarpone-valkosuklaaseoksen joukkoon, sekoita, yhdistä lopuksi kermat joukkoon sekoittaen.
13. Laita säädettävä reunavuoka, johon suihkutettu vuokaspray kakkupohjan ympärille tiiviisti ja lisää valkosuklaatäyte, nosta kakku kylmään.
PUOLUKKATÄYTE
1.5 dl vispikermaa
1.5 dl flora vanilla
200 g puolukkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
125 g mascarponea
1 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
14. Keitä puolukat soseeksi ja paseeraa kuoret pois, anna jäähtyä.
15. Laita liivatteet kylmään veteen.
16. Vatkaa vispikerma ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi.
17. Yhdistä vaniljatuorejuusto, mascarpone, sokeri, vaniljasokeri sekä puolukka, sekoita.
18. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, yhdistä liivateseos puolukkatäytteen joukkoon.
19. Yhdistä kermat käännellen joukkoon.
20. Ota sädettävä reunavuoka varovasti kakun ympäriltä pois ja pese reuna sekä suihkuta uusi vuokaspray. Säädä reunus 20 cm halkaisijaltaan ja laita kakun ympärille.
21. Valuta puolukkatäyte valkosuklaatäytteen päälle niin että seos valuu myös reunoille, laita kylmään yli 4 tunniksi.
22. Koristele kakku kekseillä, marengeilla, karkeilla tai vaihtoehtoisesti puolukoilla.