Juustokakut

Korvapuustijuustokakku 🧡

Tässä syyskuun juustokakut sarjan kolmas kakku. Herkullinen korvapuustijuustokakku, sisältää mm. kaneliaa, kardemummaa, kinuskia ja maistuu aivan täydellisesti korvapuustille.

KARDEMUMMA KAKKUPOHJA
75 g voita
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl kardemummaa
2 rkl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen joukkoon sekoittaen.
  4. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.
  6. Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 20-25 min, anna jäähtyä.
  7. Kostuta kakkupohja vaniljamaidolla sekä pistele pieniä reikiä kakkupohjaan.

KINUSKINEN KANELIKASTIKE
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
50 g Valio kanelikreemiä

MURUSEOS
50 g voita
1 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl vaniljasokeria

8. Keitä kuohukermaa, fariinisokeria ja kanelikreemiä noin 10 min.
9. Yhdistä muruseoksen aineet keskenään ja nypi murumaiseksi seokseksi.
10. Lisää rengasvuoka kakkupohjan ympärille, muista suihkuttaa vuokaspray reunoille.
11. Kaada hieman jähmettynyt kinuskinen kanelikastike kakkupohjan päälle sekä muruseoksesta noin puolet.

KANELITÄYTE
100 g Valion kanelikreemiä
1.5 dl vispikermaa
125 g mascarponea
1 rkl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
0.5 tl kanelia
2 liivatetta

12. Laita liivatteet kylmään veteen.
13. Yhdistä mascarpone, kanelikreemi, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli, sekoita.
14. Vispaa toisessa kulhossa vispikerma.
15. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, anna hetki jäähtyä.
16. Yhdistä liivateseos kanelitäytteen joukkoon, kääntele lopuksi joukkoon myös vispikerma.
17. Kaada kanelitäyte kanelisen kinuskikastikkeen päälle, laita kylmään.
18. Kanelitäytteen jähmettymisen jälkeen irrota rengasvuoka ja pese vuoka.
19. Suihkuta uudelleen vuokraspray ja säädä vuoka halkaisijaltaan 20 cm pohjan ympärille niin että reunoille jää noin 2 cm tilaa.

VALKOSUKLAATÄYTE
200 g valkosuklaata
250 g mascarponea
1.5 dl vispikermaa
1.5 dl flora vanillaa
0.5 dl tomusokeria
2 rkl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

20. Sula valkosuklaa, anna jäähtyä.
21. Laita liivatteet kylmän veteen.
22. Notkista mascarpone, lisää joukkoon valkosuklaa, sokeri, tomusokeri ja vaniljasokeri.
23. Vatkaa vispikerna ja flora vanilla toisessa kulhossa.
24. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, kaada liivateoses valkosuklaatäytteen joukkoon.
25. Lisää vispikerma käännellen joukkoon.
26. Kaada täyte kanelitäytteen päälle ja nosta kylmään.

KORISTELU
Pågenin korvapuustit
Danerollesin taikinasta valmistetut minipuustit
Marengit
Keksit
Kanelikreemi
Muruseos
Koristerakeita
Fariinisokeria

27. Valmista Danerollesin taikinasta minikorvapuusteja, leikkaa noin 2 cm leveitä ja 4 cm pitkiä suikaleita, lisää kanelikreemiä, voitele kananmunalla ja paista uunissa hetki.
28. Koristele kakku yllä olevilla koristeilla.

(3) Kommentit

  1. Elina says:

    Moi,
    Tein juuri tämän korvapuustikakun ja oli se oli tosi herkullinen. Mutta kakku lässähti ja päällinen mielestäni oli lian pehmeä. Kakku oli jääkaapissa n2h. Käytin 18 cm vuokaa ja reunakalvoa jonka klemmareilla kiinnitin kakun ympärille. Käytätkö sinä säädettävää rengasvuokaa? Vai minkälaista, olisi kiva tietää. Ajattelin tehdä tämän kakun pian uudestaan, mutta miten vältän sen ettei kakku lässähdä. Olisiko rengasvuoka pitänyt kakun paremmin tiiviinä vai lisäänkö liivatetta?

    1. says:

      Hei, liivatteiden hyytymisaika jääkaapissa on yli 4 tuntia, annan olla yleensä yön ennen kuin irroitan vuoasta. 2 tuntia on tosi lyhyt aika, liivatteissa myös kokoeroa ja laaduissa eroa, tässä käytetty Meiran. Reunakalvoa en käytä vaan säädettävää rengasvuokaa mutta saman asian ajaa myös vuoka ja reunakalvo.

      1. Elina says:

        Kiitos, testaanpa näillä ohjeilla uudestaan. Olisi siis pitänyt malttaa odottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *