This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2021/09/22/omena-kinuski-juustokakku-%F0%9F%8D%8E%F0%9F%8D%8F/. It is a snapshot of the page as it appeared on 9 Mar 2024 04:02:02 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Omena-Kinuski -juustokakku 🍎 - VANILLACAKES
Juustokakut

Omena-Kinuski -juustokakku 🍎

Tässä syyskuun juustokakkusarjan viimeinen eli neljäs kakku. Tässä syksyinen Omena-Kinuski – juustokakku, joka sisältää omenaa kolmessa muodossa: kakkupohjassa raasteena, kinuskiset omenakuutiot sekä ylimmässä kerroksessa omenaa hillona.

OMENAKAKKUPOHJA
75 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmunaa
1.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria
60 g omenaa rasteena

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna ja omenaraaste.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen joukkoon sekoittaeen.
  4. Kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.
  5. Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 20-25 min, anna jäähtyä.
  6. Kostuta kakkupohja vaniljamaidolla.

KINUSKISET OMENAKUUTIOT
1.5 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
100 g omenaa kuutioina

7. Keitä pannulla kuohukermaa ja fariinisokeria muutama minutti, lisää joukkoon omenakuutiot.
8. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, anna seoksen jäähtyä hetki.
9. Lisää rengasvuoka kakkupohjan ympärille, suihkuta vuokaspray reunoille.
10. Kaada hieman jäähtyneet kinuskiset omenakuutiot kakkupohjan päälle, laita kylmään.

KINUSKITÄYTE
1 dl kuohukermaa
0.75 dl fariinisokeria

1.5 dl vispikermaa
125 g mascarponea
1.5 tl vaniljasokeria
1 liivatetta

11. Laita liivate kylmään veteen.
12. Keitä kattilassa kuohukermaa ja fariinisokeria sen verran että sokeri sulaa kerman joukkoon (noin 5 min), anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
13. Vatkaa keskenään mascarpone, kinuskikastike ja vaniljasokeri.
14. Vispaa toisessa kulhossa vispikerma.
15. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivate, anna hetki jäähtyä.
16. Yhdistä liivateseos kinuskitäytteen joukkoon, kääntele lopuksi joukkoon myös vispikerma.
17. Kaada kinuskitäyte omenakuutioiden päälle ja laita kylmään.

OMENATÄYTE
250 g mascarponea
1.5 dl vispikermaa
1.5 dl flora vanillaa
0.5 dl tomusokeria
1.5 tl vaniljasokeria
3 dl omenahilloa (sileää joko omatekemää tai kaupan valmista)
5 liivatetta

18. Ota rengasvuoka irti kakkupohjan ja kinuskitäytteen ympäriltä, pese vuoka.
19. Säädä rengasvuoka n. 20 cm ja suihkuta vuokaspray, laita vuoka kakun ympärille.
20. Laita liivatteet kylmän veteen.
21. Notkista mascarpone, lisää joukkoon omenahillo, tomusokeri ja vaniljasokeri.
22. Vatkaa vispikerna ja flora vanilla toisessa kulhossa.
23. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, kaada liivateoses omatäytteen joukkoon.
24. Lisää vispikerma käännellen joukkoon.
25. Kaada omenatäyte kinuskitäytteen päälle sekä raunoille valuttaen, laita kakku kylmään jähmettyyn noin. 4 tunniksi.
26. Koristele kakku marengeilla, kekseillä, vohvelilla ja karkeilla, tässä olevat miniomenat ovat (koriste kirsikkapuun kirsikoita).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *