Tämä ihana suklainen Fazerina-juustokakku kätkee sisään browniepohjan suklaakastikkeella sekä raikkaan appelsiinikerroksen, unohtamatta tietenkään uutta Fazerina granolaa.
BROWNIEPOHJA
30 g voita
1 rkl rypsiöljyä
1 dl sokeria
1 kananmunaa
0.75 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
1 rkl maitoa
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl vaniljasokeria
- Sulata voi ja lisää joukkoon rypsiöljy.
- Lisää sokeri sekä kananmunat yksitellen sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen joukkoon sekoittaen.
- Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.
- Paista browniepohjaa 200 asteessa noin 20 min, anna jäähtyä.
SUKLAAKASTIKE + FAZERINA GRANOLA
1 dl vispikermaa
0.5 dl siirappia (tumma)
2 rkl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl Fazerina granolaa
7. Lisää vispikerma, siirappi, sokeri, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia, anna jäähtyä.
8. Laita brownipohja kakkualustalle, lisää säädettä rengasvuoka pohjan ympärille, suihkuta ensin vuokaspray vuoan reunoille.
9. Lisää puolet tai kokonaan suklaakastike pohjan päälle (mikäli haluat todella suklaisen), lisää lisäksi 1 dl Fazerinan uutuus granolaa suklaakastikkeen päälle, nosta kylmään.
APPELSIINITÄYTE
100 g appelsiinituorejuustoa
1.5 dl vispikermaa
1 dl Brazil appelsiinimehua
1 rkl sokeria
2 liivatetta
10. Laita liivatteet kylmään veteen.
11. Yhdistä tuorejuusto, appelsiinimehu sekä sokeri ja sekoita.
12. Vispaa toisessa kulhossa vispikerma.
13. Lämmitä tilkka appelsiinimehua ja lisää liivatteet, anna hetki jäähtyä. Yhdistä liivateseos appelsiiniseoksen joukkoon, sekoita. Kääntele joukkoon myös vispikerma.
14. Kaada appelsiinitäyte suklaakastikkeen ja granolan päälle, laita kylmään.
15. Kun appelsiinitäyte on jähmettynyt ota rengasvuoka varovasti irti ja pese vuoka. Suihkuta uudelleen vuokraspray ja säädä vuoka halkaisijaltaan 20 cm pohjan ympärille niin että reunoille jää noin 2 cm tilaa.
FAZERINATÄYTE
200 g Fazerina suklaata
250 g mascarponea
4 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1.5 tl vaniljasokeria
0.5 dl tummaa kaakaojauhetta
4 liivatetta
16. Sulata suklaa, anna jäähtyä.
17. Laita liivatteet kylmän veteen.
18. Notkista mascarpone, lisää joukkoon jäähtynyt suklaa, tomuskeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe.
19. Vatkaa vispikerma toisessa kulhossa.
20. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, kaada liivateoses suklaaseoksen joukkoon.
21. Lisää vispikerma käännellen joukkoon.
22. Kaada täyte appelsiinitäytteen päälle ja reunoille tasoita pinta ja nosta kylmään.
23. Koristele kakku käyttäen Fazerina keksejä- ja suklaata, koristerakeita sekä granolaa.
Missä vaiheessa ohjetta suklaakastikkeen toinen puoli käytetään? Olen lukenut ohjetta monta kertaa läpi mutta en vaan tajua mihin puolet suklaakastikkeesta laittaa. Lisää noin puolet suklaakastikkeesta kakkupohjan päälle, lisää 1 dl Fazerinan uutuus granolaa suklaakastikkeen päälle, nosta kylmään.
Kuinka monelle syöjälle kakusta tulee? Voiko tehdä kaksinkertaisena tai 1,5kertaisena. minkäkokoiset vuuat niiss tapauksissa?
Hei,
Kakku on noin 10 hengelle.
En pysty antamaan ohjeita kaksinkertaisena tai 1.5 kertaisena kakulle koska en itse ole tätä kokeillut.
Mihin siis toinen puolet suklaakastikkeesta? 🙂
Voi laittaa kaikki tai vain puolet… mikäli haluaa todella suklaisen 😀