Mehevät tuplasuklaa -kuppikakut suklaakastikkeella ja silkkisen suklaisella kuorrutteella.
SUKLAAKUPPIKAKUT
12 kpl isoa tai 24 kpl mini
100 g voita
1.5 dl piimää
2 kananmunaa
1 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
- Sulata voi, anna jäähtyä.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Pilko suklaa rouheeksi.
- Yhdistä voin kanssa samaan kulhoon kananmunat ja piimä.
- Kääntele joukkoon kuivat aineet ja lopuksi rouhittu suklaa.
- Pursota pussin avulla kuppikakkuvuokiin ja paista 175 asteessa noin 15-17 min.
- Anna jäähtyä.
SUKLAAKASTIKE
1 dl vispikermaa
0.5 dl siirappia (tummaa)
2 rkl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
8. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä seosta noin 10 min keskilämmöllä niin että seos paksuuntuu.
9. Laita jääkaappiin hetkeksi kylmään.
SUKLAAKUORRUTE
250 g voita
150 g tummaa suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
0.5 dl vispikermaa
10 Sulata suklaa, anna jäähtyä.
11. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi noin (5min).
12. Lisää joukkoon suklaa, jatka vatkaamista.
13. Yhdistä joukkoon vaniljasokeri, kaakaojauhe, tomusokeri ja vatkaa.
14. Lisää joukkoon myös vispikerma ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi.
TÄYTTÖ, KUORRUTUS JA KORISTELU
15. Tee kuppikakkuihin kolot ja pursota suklaastiketta noin teelusikallisen verran.
16. Kuorruta kuppikakut pursotuspussin ja tyllan avulla.
17. Koristele kuppikakut suklaastikkeella ym.