Jouluiset piparikuppikakut valkosuklaisella kuorrutteella.
PIPARIKUPPIKAKUT
12 kpl isoa tai 24 kpl mini
1dl rypsiöljyä tai 100 g voita
1.5 dl piimää
2 kananmunaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
- Yhdistä keskenään rypsiöljy, kananmunat, piimä ja sokerit.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.
- Lisää kuivat aineet rypsiöljyseoksen joukkoon käännellen.
- Pursota pussin avulla kuppikakkuvuokiin.
- Paista 175 asteessa keskitasolla noin 18-20 min. Anna jäähtyä.
VALKOSUKLAAKUORRUTE
250 g voita
150 g valkosuklaata
1 rkl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
0.5 d vispikermaa
6. Sulata valkosuklaa, anna jäähtyä.
7. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi noin (5min).
8. Lisää joukkoon suklaa, jatka vatkaamista.
9. Yhdistä joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri pienissä erissä vatkaten.
10. Lisää joukkoon myös vispikerma ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi.
11. Kuorruta kuppikakut pursotuspussin ja tyllan avulla.
12. Koristele pipareilla ja kanelilla.