Tumma suklaakakun pohja, tummaa suklaavaahtoa, appelsiinimoussea ja appelsiinikrokanttia ganachea sekä murskaa.
Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
SUKLAAKAKKUPOHJA
8 kananmunaa
5 dl kuumaa kahvia
5 dl rypsiöljyä
4 dl fariinisokeria
4 dl sokeria
10 dl vehnäjauhoja
3 rkl leivinjauhetta
2,5 dl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vaniljasokeria
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Voitele kaksi 20 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa ja aseta leivinpaperit pohjalle ja reunoille.
- Sekoita keskenään kananmunat ja rypsiöljy.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa astiassa.
- Lisää kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsiöljyseokseen ja sekoita varovasti käännellen.
- Kaada seos kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
- Anna pohjien jäähtyä hieman, siirrä ne sitten ritilälle ja kääri ne kelmuun.
TUMMA SUKLAAKREEMI
400 g tummaa suklaata
900 g voita
8 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
2,5 dl kaakaojauhetta
500 g mascarponea
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 min).
- Sekoita jäähtynyt suklaa voin sekaan vatkaten.
- Lisää huoneenlämpöinen mascarpone pienissä erissä samalla sekoittaen.
- Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe pienissä erissä sekoittaen jatkuvasti.
- Vatkaa seos silkkisen sileäksi ja kuohkeaksi.
APPELSIINIKROKANTTI GANACHE
200 g appelsiinikrokantti suklaata
1 dl kuohukermaa
- Kuumenna kerma kattilassa ja sulata suklaa sekaan, anna seoksen jäähtyä.
APPELSIINIMOUSSE
400 g appelsiinituorejuustoa
500 g mascarponea
3 dl vispikermaa
3 tl vaniljasokeria
2 dl appelsiinimehua
2 dl sokeria
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi, laita seos jääkaappiin.
APPELSIINIKROKANTTIROUHE
200 g appelsiinikrokantti suklaata
- Pilko appelsiinikrokantti pieneksi rouheeksi.
KAKUN TÄYTTÖ
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Maitoa
Teippiä
Vaniljasokeria
Tylla
Kelmua
Pursotuspussi
Jaffakeksejä
Koristerakeita
Macaronit
Fariinisokeria
Kuivatut appelsiinit
Kultaista glitterväriä
- Laita suklaavaahto pursotinpussiin, (vaahdon kannattaa vatkata vielä juuri ennen pursottamista).
- Leikkaa kakkupohjat kahtia, jotta saat yhteensä 4 kappaletta.
- Aseta yksi kakkupohja alustalle, kiedo sen ympärille reunakalvo ja kiinnitä se teipillä.
- Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella esimerkiksi siveltimen avulla.
- Levitä suklaavaahtoa kakkupohjan reunoille ympyrän muotoisesti useampi kerros.
- Levitä keskelle appelsiinikrokantti ganachea.
- Lisää kerros appelsiinimoussea ja ripottele päälle appelsiinikrokantti rouhetta.
- Toista vaiheet 5-7 kolme kertaa kerroksittain.
- Kostuta myös ylin kerros ja peitä se kelmuun, siirrä kakku jääkaappiin kovettumaan.
KREEMAUS
- Vatkaa jäljellä olevaa vaahtoa vielä kunnes se on kuohkeaa ennen levittämistä, levitä kerros vaahdosta palettiveitsellä ja tasoita kakun pintaa muovisella lastalla, laita kakku jääkaappiin jähmettymään.
- Toista edellinen prosessi muutaman kerran ja tasoita kakun pinta. Laita se jääkaappiin.
KORISTELU
- Vatkaa jäljellä olevaa suklaavaahtoa kuohkeaksi, laita se pursotinpussiin, jossa on tylla.
- Pursota suklaavaahtoa kakun päälle ja lisää koristeeksi jaffakeksejä, kuivattuja appelsiinilohkoja, koristerakeita, macaroneja ja muita koristeita.