This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2021/11/18/appelsiini-suklaakakku/. It is a snapshot of the page as it appeared on 24 Mar 2024 14:04:00 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Appelsiini-Suklaakakku - VANILLACAKES
Kreemikakut

Appelsiini-Suklaakakku

Tumma suklainen kakkupohja, tummaa suklaakreemiä, appelsiinimoussea ja appelsiinikrokanttia ganachea sekä rouhetta.

SUKLAAKAKKUPOHJA
4 kananmunaa
2.5 dl rypsiöljyä
2.5 dl kuumaa kahvia
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
1.25 dl tummaa kaakaojauhetta
1.5 rkl leivinjauhetta
1.5 rkl vaniljasokeria

1. Laita uuni lämpiään 175 astetta. 
2. Voitele kaksi 20 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, laita pohjalle ja reunoille leivinpaperit. 
3. Yhdistä keskenään kananmunat ja rypsiöljy. 
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. 
5. Kaada kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsiöljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin käännellen. 
6. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista alatasolla noin 35-40 minuuttia. 
7. Kuumoa hieman jäähtyneet pohjat ritilälle ja kääri pohjat kelmuun.

TUMMA SUKLAAKREEMI
450 g voita
200 g tummaa suklaata
1 rkl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
250 g mascarponea
1.25 dl kaakaojauhetta

8. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. 
9. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi (n. 5 min).
10. Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten. 
11. Lisää huoneenlämpöinen mascarpone joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten. 
12. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe pienissä erissä myös joukkoon kokoajan vatkaten. 
13. Vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.

APPELSIINIKROKANTTI GANACHE
100 g appelsiinikrokantti suklaata
0.5 dl kuohukermaa

14. Lämmitä kerma kattilassa ja sulata suklaa joukkoon, anna jäähtyä.

APPELSIINIMOUSSE
200 g appelsiinituorejuustoa
250 g mascarponea
1 dl appelsiinimehua
1.5 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria

15. Yhdistä kaikki aineet kulhoon ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, laita kylmään.

APPELSIINIKROKANTTIROUHE
100 g appelsiinikrokantti suklaata

16. Pilko appelsiinikrokantti suklaa rouheeksi.

KAKUN TÄYTTÖ
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Teippiä
Maitoa
Vaniljasokeria
Pursotuspussi
Tylla
Kelmua
Jaffakeksejä
Koristerakeita
Fariinisokeria
Macaronit
Kuivatut appelsiinit
Kultaista glitterväriä

17. Laita suklaakreemiä pursotuspussiin, (kreemiä kannattaa vatkata vielä juuri ennen pursotuspussiin laittoa). 
18. Halkaise kakkupohjat kahteen osaan niin, että tulee 4 kpl kakkupohjia.
19. Laita kakkualustalle yksi pohjista ja kiedo reunakalvo ympärille ja teippaa tiiviisti.
20. Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella esim. sutia apuna käyttäen. 
21. Laita suklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyrän mallisesti muutama kerros.
22. Levitä keskelle appelsiinikrokantti ganachea.
23. Lisää kerros appelsiinimoussea ja ripottele päälle appelsiinikrokantti rouhetta.
24. Jatka edellisen mukaan kohtia 21-23 yhteensä kolmeen väliin. 
25. Kostuta myös päällinen kansi ja laita kelmu päälle, nosta kakku jääkaappiin kovettumaan. 

KREEMAUS
26. Vatkaa jäljellä olevaa kreemiä vielä että tulee kuohkeaa ennen kreemausta, laita kerros kreemiä palettiveitsellä ja tasoita kakun pintaa muovisella raapalla, laita jääkaappiin jähmettymään. 
27. Toista vielä muutaman kerran edellinen ja tasoita kakun pinta. Laita kylmään. 

KORISTELU
28. Vatkaa jäljellä olevaa suklaakreemiä kuohkeaksi, laita kreemiä pursotuspussiin, jossa tylla.
29. Pursota kakun päälle kreemiä ja lisää koristeeksi väleihin jaffakeksejä, kuivattuja appelsiinilohkoja, koristerakeita, macaroneja ja koristerakeita ym.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *