Salted Caramel -kuppikakut

Vaniljaiset kuppikakut suolakaramellikuorrutteella.

VANILJAKUPPIKAKUT
24 kpl isoa tai 48 kpl mini

2dl rypsiöljyä tai 200 g voita
3 dl piimää
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl Vaniljapastaa

  1. Sekoita yhteen rypsiöljy, kananmunat, piimä ja sokeri.
  2. Yhdistä toisessa astiassa kuivat ainekset.
  3. Sekoita kuivat ainekset varovasti rypsiöljyseokseen.
  4. Täytä kuppikakkuvuoat taikinalla käyttäen pursotinpussia.
  5. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

SALTED CARAMEL -KASTIKE
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kondensoitua maitoa
ripaus suolaa

  1. Lisää padassa kuohukerma, fariinisokeri, voi ja suola.
  2. Kiehauta seos noin 5 minuuttia, poista sitten liedeltä.
  3. Sekoita joukkoon kondensoitu maito.
  4. Siirrä kinuskikastike jäähtymään.

SALTED CARAMEL -KUORRUTE
500 g voita
6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 vispikermaa
1 & 1/3 osaa kylmää suolakinuskia

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi noin 5 minuuttia.
  2. Lisää vatkauksen aikana osaa jäähtyneestä suolakinuskista.
  3. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri, vaniljauute ja vispikerma, ja vatkaa seos kuohkeaksi kreemiksi.
  4. Kuorruta kuppikakut pursotuspussilla ja tyllalla.
  5. Viimeistele kuppikakut suolakinuskikuvioilla, koristerakeilla ja fariinisokerilla.