Pehmeät piparkakkupalat kanelisella kuorrutteella.
PIPARKAKKUPOHJA
150 g voita
4 dl piimää
2 kananmunaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl kanelia
- Levitä leivinpaperi vuoan pohjalle noin 20 x 30 cm.
- Sekoita keskenään sulatettu voi, piimä, kananmunat ja sokeri.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa noin 25-30 min.
KANELIKUORRUTE
150 g voita
n. 400 g tomusokeria
3 rkl kahvia
2 tl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
6. Sulata voi ja anna jäähtyä.
7. Lisää joukkoon kylmä kahvi, kaneli ja vaniljasokeri.
8. Lisää joukkoon pienissä erissä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
9. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle.
10. Koristele esim. pienillä piparkakku paloilla.