Vaniljaiset kuppikakut suolakinuski kuorrutteella.
VANILJAKUPPIKAKUT
12 kpl isoa tai 24 kpl mini
1dl rypsiöljyä tai 100 g voita
1.5 dl piimää
2 kananmunaa
3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl Vaniljapastaa
- Yhdistä keskenään rypsiöljy, kananmunat, piimä ja sokeri.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.
- Lisää kuivat aineet rypsiöljyseoksen joukkoon käännellen.
- Pursota pussin avulla kuppikakkuvuokiin.
- Paista 175 asteessa keskitasolla noin 18-20 min. Anna jäähtyä.
SALTED CARAMEL -KASTIKE
50 g voita
0.5 dl kuohukermaa
0.5 dl fariinisokeria
0.5 dl kondensoitua maitoa
ripaus suolaa
6. Lisää kattilaan kuohukerma, fariinisokeri, voi ja suola.
7. Keitä seosta noin 5 min, ota kattila liedeltä.
8. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.
9. Nosta kinuskikastike kylmään.
SALTED CARAMEL -KUORRUTE
250 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 vispikermaa
2/3 osaa kylmää suolakinuskia
10. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi noin (5min).
11. Lisää joukkoon 2/3 osaa kylmästä suolakinuskista vatkaten.
12. Lisää myös tomusokeri, vaniljasokeri, vaniljapasta ja vispikerma, vatkaa ilmavaksi kreemiksi.
13. Kuorruta kuppikakut pursotuspussin ja tyllan avulla.
14. Koristele kuppikakut suolakinuski valumilla, koristerakeilla ja fariinisokerilla.