This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2021/06/01/mansikka-vanilja-britajuustokakku/. It is a snapshot of the page as it appeared on 9 Mar 2024 01:49:50 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Mansikka-Vanilja -Britajuustokakku - VANILLACAKES
Juustokakut

Mansikka-Vanilja -Britajuustokakku

Kesän suussa sulava britajuustokakku, sisällä itse keitettyä mansikkahilloa, pohjalla ja päällä tuttua britakakkua sekä sisällä silkinpehmeä vaniljakerros.

MANSIKKAHILLO
400 g tuoreita mansikoita
1.5 dl hillo- ja marmeladisokeria (Dansukker)

  1. Pilko mansikat paloiksi, lisää kattilaan mansikat sekä hillo- ja marmeladisokeri.
  2. Keitä keskilämmöllä noin 15-20 min niin että seos alkaa jähmettyä.
  3. Kaada mansikkahillo lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

BRITAKAKKU
150 g voita
1.5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 dl maitoa

  1. Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaisia tarvitset marengissa).
  2. Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon keltuaiset yksitellen.
  3. Yhdistä kuivat aineet joukkoon ja sekoita.
  4. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

MARENKI
4 valkuaista
2 dl sokeria

  1. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
  2. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä joukkoon, vatkaa kunnes on valmis kova vaahto.
  3. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle.
  4. Paista 175 asteissa uunissa noin 35 min kunnes pinta on saanut kauniin värin.

VANILJATÄYTE
1.5 dl vispikermaa
1.5 dl flora vanillaa
150 g valkosuklaata
250 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
0.5 dl tomusokeria
4 liivatetta (Dr.Oetker)
1-2 tl Vaniljatahnaa (Taylor&Colledge Vanilla Paste)

1. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. 
2. Laita liivatteet kylmään veteen. 
3. Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi. 
4. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, vaniljasokeri, tomusokeri ja vaniljatahna.
5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon, lisää liivateseos valkosuklaan ja mascarponen joukkoon. 
6. Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin. 

KAKUN TÄYTTÖ + KORISTELU
1. Ota britakakkupohjasta kaksi palasta halkaisijaltaan noin 18 cm, voit myös vaihtoehtoisesti tehdä halkaisijaltaan isomman kakun, ota tällöin toinen palasista kahdessa osassa.
2. Nosta toinen britakakkupohja tarjoilualustalle (jos teet isomman kuin 18 cm halkaisijaltaan olevan kakun niin laita alimmaiseksi kerrokseksi kaksiosainen pala).
3. Levitä britakakkupohjan päälle mansikkahillo.
4. Laita reunavuoka tai reunakalvo kiinni kakkupohjan ympärille (suihkuta reunoille vuokaspray).
5. Kaada vaniljatäyte mansikkahillon päälle.
6. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
7. Nosta tämän jälkeen vielä toinen britakakkupohja vaniljatäytteen päälle.
8. Nosta jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.
9. Koristele kakku tomusokerilla, marengeilla, macaronilla tai vaihtoehtoisesti pelkillä tuoreilla mansikoilla ja kukilla.



(2) Kommentit

  1. Sini says:

    Hei! Tosi kaunis kakku. 😍 Voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi vai miten marengin käy, jääkaapissa? Jos tekee halkasialtaan 23-26 vuokaan kannattaako juustotäyte tehdä tuplana?

    1. says:

      Hei, Tämän kakun voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi kun juustokakkumassa hyytyy yön. Marenki säilyy jääkaapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *