This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2022/02/06/laskiaispulla-juustokakku/. It is a snapshot of the page as it appeared on 10 Mar 2024 22:54:23 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Laskiaispulla -juustokakku - VANILLACAKES
Juustokakut

Laskiaispulla -juustokakku

Tämä kakku sopii niin laskiaiseen kuin ystävänpäivään! Kardemummainen britakakkupohja, marenkia, vadelmamarmeladia, vadelma- ja valkosuklaatäytteet.

BRITAKAKKUPOHJA
150 g voita
1.5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1.5 dl maitoa

  1. Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaisia tarvitse marengissa).
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  3. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen.
  4. Yhdistä kuivat keskenään ja lisää nämä maidon kanssa voi-sokerivaahtoon.
  5. Levita taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

MARENKI
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

  1. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
  2. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä joukkoon, vatkaa kunnes vaahto on jämäkkää.
  3. Levitä valmis marenki taikinan päälle.
  4. Paista 175 asteessa, noin 30 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin, anna jäähtyä.

KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU

  • Vadelmatäyte
  • Valkosuklaatäyte
  • Vadelmamarmeladi (kaupan valmista)
  • Mantelimassa
  • Mantelilastuja
  • Vispikermaa
  • Marenkeja
  • Koristerakeita
  • Punaista elintarvikeväriä
  1. Ota britakakkupohjasta kaksi palasta halkaisijaltaan 22 cm ja 20 cm, isomman palasen voi ottaa kahdessa osassa.
  2. Nosta isompi britakakkupohja tarjoilualustalle.
  3. Levitä britakakkupohjan päälle noin 3-4 rkl vadelmamarmeladia.
  4. Laita 20 cm halkaisijaltaan oleva reunavuoka kiinni kakkupohjan ympärille niin että reunoihin ei jää rakoja. (suihkuta vuoan reunoille vuokaspray).
  5. Valmista vadelmatäyte (ohje alla) ja lisää täyte vadelmamarmeladin päälle.
  6. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
  7. Valmista valkosuklaatäyte (ohje alla) ja lisää täyte hieman hyytyneen vadelmatäytteen päälle.
  8. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
  9. Nosta tämän jälkeen pienempi 20 cm britakakkupohja valkosuklaatäytteen päälle.
  10. Nosta jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.
  11. Koristele kakku mantelimassalla tehdyillä lumihiutaleilla, vaahdotetulla vispikermalla, mantelilastuilla, marengeilla, koristerakeilla ja tomusokerilla.

VADELMATÄYTE
400 g pakastevadelmia
250 g mascarponea
1 dl flora vanillaa
1 dl vispikermaa
1.5 tl vaniljasokeria
0.5 dl sokeria
0.5 dl tomusokeria
4 liivatetta

  1. Keitä pakastevadelmat ja paseeraa siivilän läpi siemenet pois, anna jäähtyä.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen. 
  3. Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi. 
  4. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää joukkoon 2 dl vadelmaseosta, sokeri, tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita.
  5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
  6. Lisää liivateseos vadelma-mascarponeseoksen joukkoon.
  7. Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin.

VALKOSUKLAATÄYTE
150 g valkosuklaata
250 g mascarponea
1 dl flora vanillaa
1 dl vispikermaa
0.5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljapastaa
4 liivatetta

  1. Sulata valkosuklaa, anna jäähtyä.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen.
  3. Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
  4. Notkista kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone, lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljapasta.
  5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkon.
  6. Lisää liivateseos valdema-mascarponeseoksen joukkoon.
  7. Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *