Tämä kakku sopii niin laskiaiseen kuin ystävänpäivään! Kardemummainen britakakkupohja, marenkia, vadelmamarmeladia, vadelma- ja valkosuklaatäytteet.
BRITAKAKKUPOHJA
150 g voita
1.5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1.5 dl maitoa
- Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaisia tarvitse marengissa).
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen.
- Yhdistä kuivat keskenään ja lisää nämä maidon kanssa voi-sokerivaahtoon.
- Levita taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
MARENKI
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
- Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
- Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä joukkoon, vatkaa kunnes vaahto on jämäkkää.
- Levitä valmis marenki taikinan päälle.
- Paista 175 asteessa, noin 30 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin, anna jäähtyä.
KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU
- Vadelmatäyte
- Valkosuklaatäyte
- Vadelmamarmeladi (kaupan valmista)
- Mantelimassa
- Mantelilastuja
- Vispikermaa
- Marenkeja
- Koristerakeita
- Punaista elintarvikeväriä
- Ota britakakkupohjasta kaksi palasta halkaisijaltaan 22 cm ja 20 cm, isomman palasen voi ottaa kahdessa osassa.
- Nosta isompi britakakkupohja tarjoilualustalle.
- Levitä britakakkupohjan päälle noin 3-4 rkl vadelmamarmeladia.
- Laita 20 cm halkaisijaltaan oleva reunavuoka kiinni kakkupohjan ympärille niin että reunoihin ei jää rakoja. (suihkuta vuoan reunoille vuokaspray).
- Valmista vadelmatäyte (ohje alla) ja lisää täyte vadelmamarmeladin päälle.
- Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
- Valmista valkosuklaatäyte (ohje alla) ja lisää täyte hieman hyytyneen vadelmatäytteen päälle.
- Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
- Nosta tämän jälkeen pienempi 20 cm britakakkupohja valkosuklaatäytteen päälle.
- Nosta jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.
- Koristele kakku mantelimassalla tehdyillä lumihiutaleilla, vaahdotetulla vispikermalla, mantelilastuilla, marengeilla, koristerakeilla ja tomusokerilla.
VADELMATÄYTE
400 g pakastevadelmia
250 g mascarponea
1 dl flora vanillaa
1 dl vispikermaa
1.5 tl vaniljasokeria
0.5 dl sokeria
0.5 dl tomusokeria
4 liivatetta
- Keitä pakastevadelmat ja paseeraa siivilän läpi siemenet pois, anna jäähtyä.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
- Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää joukkoon 2 dl vadelmaseosta, sokeri, tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
- Lisää liivateseos vadelma-mascarponeseoksen joukkoon.
- Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin.
VALKOSUKLAATÄYTE
150 g valkosuklaata
250 g mascarponea
1 dl flora vanillaa
1 dl vispikermaa
0.5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljapastaa
4 liivatetta
- Sulata valkosuklaa, anna jäähtyä.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
- Notkista kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone, lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljapasta.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkon.
- Lisää liivateseos valdema-mascarponeseoksen joukkoon.
- Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin.