Geishaleivokset ystävänpäivään 10 kpl, leivokset sisältävät geishatryffeliä, suklaisen kakkupohjan, vadelmamarmeladia, Geisha Kismet -rouhetta, suklaatäytteen sekä mirror glaze -kuorrutteen. Leivosten valmistukseen menee useampi tunti.
GEISHATRYFFELIT
24 kpl
120 g geishasuklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita
- Tarviset valmistusta varten silikonisen puolipallo vuoan (halkaisija 3 cm).
- Pilko geishasuklaat kulhoon.
- Lämmitä kattilassa kuohukerma.
- Lisää kuohukerma suklaiden päälle ja anna sulaa.
- Sekoita suklaa tasaiseksi seoksi ja lisää joukkoon voi.
- Kaada täyte silikonisen vuoan koloihin ja nosta pakkaseen.
SUKLAAKAKKUPOHJA
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi n. 10 min.
- Yhdistä keskenään kuivat aineet perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
- Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 200 asteessa keskitasossa n. 8 min.
- Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
- Ota pohjasta 8 cm halkasijaltaan olevia pyöreitä palasia 10 kpl.
SUKLAATÄYTE
200 g maitosuklaata
250 g mascarponea
4 dl vispikermaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
4 liivatetta
- Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vispaa vispikerma kevyksi vaahdoksi.
- Notkista toisessa kulhossa mascarpone, lisää joukkoon jäähtynyt suklaa, kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
- Lisää liivateseos sukaatäytteen joukkoon.
- Yhdistä pienissä erissä vaahdotettu vispikerma joukkoon ja sekoita hyvin.
LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN
- Silikoninen puolipallovuoka, koko 8 x 4 cm (yhdellä vuoalla saa valmistettua 5 kpl)
- Pursotuspussi
- Geishatryffelit
- Pyöreät suklaakakkupohja palaset 10 kpl
- Vadelmamarmeladia
- Suklaatäyte
- Geisha Kismetiä 41 g
- Ota valmiiksi silikonivuoat ja pursopussi.
- Levitä vadelmamarmeladia pyöreiden suklaakakkupohja palasten päälle ohut kerros.
- Pilko Geisha Kismet rouheeksi.
- Valmista suklaatäyte. (ohje yllä)
- Jaa suklaatäyte silikonivuokiin.
- Ota pakastimesta geishatryffelit puolikas tai yhdistä kaksi puolikasta palloksi ja paina suklaatäytteen joukkoon.
- Ripottele seuraavaksi pinnalle Geisha Kismet -rouhetta.
- Käännä suklaakakkupohjan palaset niin että vadelmatäyte tulee vastakkain Geisha Kismet -rouheen kanssa.
- Paina suklaakakkupohjaa niin että silokonivuoan väleistä pursuaa hiukan suklaatäytettä, laita pakastimeen muutamaksi tunniksi.
MIRROR GLAZE – KUORRUTE
100 g valkosuklaata
3 liivatetta
0,75 dl vettä
1 dl sokeria
0,75 dl glukoosisiirappi
0,75 dl kondensoitua maitoa
vaaleanpunaista pastaväriä
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Paloittele valkosuklaa.
- Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi.
- Lisää puristetut liivatteet joukkoon, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos valkosuklaan päälle.
- Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon kondensoitu maito sekä pastaväri, sekoita sauvasekoittamilla tasaiseksi.
- Anna jäähtyä ja sekoittele välillä kunnes seos on 30-32 asteista.
KUORRUTTAMINEN JA KORISTELU
- Mirror glaze- kuorrute
- Ohut juomalasi
- Leivinpaperia
- Lasta ja veitsi
- Sokerimassa sydänkoristeet
- Vaaleanpunaista elintarvikeväriä
- Marenkeja
- Koristerakeita
- Ota pakastimesta yksitellen leivokset, siisti alareuna saksia käyttäen.
- Laita ohut juomalasi leivinpaperin päälle väärinpäin.
- Nosta leivos juomalasin päälle.
- Nostele mirror glaze -kuorrutetta ruokalusikan avulla leivosten päälle ja anna valua.
- Siisti alareuna lämmitetyllä veitsellä.
- Koristele ja nosta lastan avulla tarjoilualustalle.
- Nosta kylmään kovettumaan.
- Tarjoile!