This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2022/02/09/geishaleivokset/. It is a snapshot of the page as it appeared on 11 Mar 2024 05:44:16 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Geishaleivokset - VANILLACAKES
Leivokset

Geishaleivokset

Geishaleivokset ystävänpäivään 10 kpl, leivokset sisältävät geishatryffeliä, suklaisen kakkupohjan, vadelmamarmeladia, Geisha Kismet -rouhetta, suklaatäytteen sekä mirror glaze -kuorrutteen. Leivosten valmistukseen menee useampi tunti.

GEISHATRYFFELIT
24 kpl

120 g geishasuklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita

  1. Tarviset valmistusta varten silikonisen puolipallo vuoan (halkaisija 3 cm).
  2. Pilko geishasuklaat kulhoon.
  3. Lämmitä kattilassa kuohukerma.
  4. Lisää kuohukerma suklaiden päälle ja anna sulaa.
  5. Sekoita suklaa tasaiseksi seoksi ja lisää joukkoon voi.
  6. Kaada täyte silikonisen vuoan koloihin ja nosta pakkaseen.

SUKLAAKAKKUPOHJA
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi n. 10 min.
  2. Yhdistä keskenään kuivat aineet perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  3. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon varovasti käännellen.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 200 asteessa keskitasossa n. 8 min.
  5. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
  6. Ota pohjasta 8 cm halkasijaltaan olevia pyöreitä palasia 10 kpl.

SUKLAATÄYTE
200 g maitosuklaata
250 g mascarponea
4 dl vispikermaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
4 liivatetta

  1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen.
  3. Vispaa vispikerma kevyksi vaahdoksi.
  4. Notkista toisessa kulhossa mascarpone, lisää joukkoon jäähtynyt suklaa, kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri.
  5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
  6. Lisää liivateseos sukaatäytteen joukkoon.
  7. Yhdistä pienissä erissä vaahdotettu vispikerma joukkoon ja sekoita hyvin.

LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN

  • Silikoninen puolipallovuoka, koko 8 x 4 cm (yhdellä vuoalla saa valmistettua 5 kpl)
  • Pursotuspussi
  • Geishatryffelit
  • Pyöreät suklaakakkupohja palaset 10 kpl
  • Vadelmamarmeladia
  • Suklaatäyte
  • Geisha Kismetiä 41 g
  1. Ota valmiiksi silikonivuoat ja pursopussi.
  2. Levitä vadelmamarmeladia pyöreiden suklaakakkupohja palasten päälle ohut kerros.
  3. Pilko Geisha Kismet rouheeksi.
  4. Valmista suklaatäyte. (ohje yllä)
  5. Jaa suklaatäyte silikonivuokiin.
  6. Ota pakastimesta geishatryffelit puolikas tai yhdistä kaksi puolikasta palloksi ja paina suklaatäytteen joukkoon.
  7. Ripottele seuraavaksi pinnalle Geisha Kismet -rouhetta.
  8. Käännä suklaakakkupohjan palaset niin että vadelmatäyte tulee vastakkain Geisha Kismet -rouheen kanssa.
  9. Paina suklaakakkupohjaa niin että silokonivuoan väleistä pursuaa hiukan suklaatäytettä, laita pakastimeen muutamaksi tunniksi.

MIRROR GLAZE – KUORRUTE
100 g valkosuklaata
3 liivatetta
0,75 dl vettä
1 dl sokeria
0,75 dl glukoosisiirappi
0,75 dl kondensoitua maitoa
vaaleanpunaista pastaväriä

  1. Laita liivatteet kylmään veteen.
  2. Paloittele valkosuklaa.
  3. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi.
  4. Lisää puristetut liivatteet joukkoon, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos valkosuklaan päälle.
  5. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää joukkoon kondensoitu maito sekä pastaväri, sekoita sauvasekoittamilla tasaiseksi.
  7. Anna jäähtyä ja sekoittele välillä kunnes seos on 30-32 asteista.

KUORRUTTAMINEN JA KORISTELU

  • Mirror glaze- kuorrute
  • Ohut juomalasi
  • Leivinpaperia
  • Lasta ja veitsi
  • Sokerimassa sydänkoristeet
  • Vaaleanpunaista elintarvikeväriä
  • Marenkeja
  • Koristerakeita
  1. Ota pakastimesta yksitellen leivokset, siisti alareuna saksia käyttäen.
  2. Laita ohut juomalasi leivinpaperin päälle väärinpäin.
  3. Nosta leivos juomalasin päälle.
  4. Nostele mirror glaze -kuorrutetta ruokalusikan avulla leivosten päälle ja anna valua.
  5. Siisti alareuna lämmitetyllä veitsellä.
  6. Koristele ja nosta lastan avulla tarjoilualustalle.
  7. Nosta kylmään kovettumaan.
  8. Tarjoile!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *