Pääsiäisen kindertäytekakku, suklainen kakkupohja, tumma suklaakreemi, suklaakastiketta, kindermoussea ja kinder bueno murua.
SUKLAAKAKKUPOHJA
4 kananmunaa
2,5 dl rypsiöljyä
1,25 dl huoneenlämpöistä maitoa
1,25 dl kuumaa vettä
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,25 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 rkl leivinjauhetta
1,5 rkl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 175 astetta.
- Voitele kaksi 20 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, laita pohjalle ja reunoille leivinpaperit.
- Yhdistä keskenään kananmunat ja rypsiöljy.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
- Kaada kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsiöljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin käännellen.
- Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista alatasolla noin 35-40 minuuttia.
- Kuumoa hieman jäähtyneet pohjat ritilälle ja kääri pohjat kelmuihin. Anna jäähtyä ennen täytteiden tekemistä.
SUKLAAKREEMI
450 g voita
200 g tummaa suklaata
1 rkl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
250 g mascarponea
1,25 dl kaakaojauhetta
- Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten.
- Lisää huoneenlämpöinen mascarpone joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten.
- Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe myös joukkoon kokoajan vatkaten.
- Vatkaa lopuksi kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.
SUKLAAKASTIKE
1 dl vispikermaa
0,5 dl siirappia
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
- Lisää kaikki aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, anna jäähtyä.
KINDERMOUSSE
350 g mascarponea
2 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
10 kpl Kinder Maxi -suklaapatukkaa 21g
- Sulata Kinder Maxi -suklaapatukat ja anna jäähtyä.
- Yhdistä mascarpone, vispikerma, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa suklaa joukkoon.
- Laita kylmään odottamaan kakun täyttöä.
KAKUN TÄYTTÖ
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Teippiä
Maitoa
Vaniljasokeria
Pursotuspussi
Kelmua
Macaronit tai keksejä
Kindersuklaata
Koristerakeita
Marenkia
4 kpl Kinder buenoa ’43g
- Laita suklaakreemiä pursotuspussiin, (kreemiä kannattaa vatkata vielä juuri ennen pursotuspussiin laittoa).
- Halkaise kakkupohjat kahteen osaan niin, että tulee 4 kpl kakkupohjia.
- Laita kakkualustalle yksi pohjista ja laita reunakalvo ympärille ja teippaa tiiviisti.
- Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella esim. sutia apuna käyttäen.
- Laita suklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyrän mallisesti muutama kerros.
- Levitä keskelle suklaakastiketta.
- Lisää kerros kindermoussea suklaakastikkeen päälle sekä ripottele päälle kinderbueno murua.
- Jatka edellisen mukaan kohtia yhteensä kolmeen väliin.
- Kostuta myös päällinen kansi ja laita kelmu päälle, nosta kakku jääkaappiin kovettumaan.
KREEMAUS - Vatkaa jäljellä olevaa kreemiä vielä että tulee kuohkeaa ennen kreemausta, laita kerros kreemiä palettiveitsellä ja tasoita kakun pintaa muovisella raapalla, laita jääkaappiin jähmettymään.
- Toista vielä muutaman kerran edellinen ja tasoita kakun pinta. Laita kylmään.
SUKLAAGANACHE
80 g kuohukermaa
80 g tummaa suklaata - Lämmitä kerma kattilassa ja lisää suklaa joukkoon, anna sulaa, sekoittele tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, lisää tarvittaessa kuohukermaa mikäli jää liian paksuksi.
- Valuta ganachea lusikan avulla ensin kylmän kakun reunoille, jonka jälkeen lisää loput kakun keskelle.
- Nosta kakku kylmään hetkeksi ennen koristelua.
KORISTELU - Koristele kakku macaron-leivoksin tai vaihtoehtoisesti keksein, kindersuklaalla, marengeilla ja koristerakeilla.