Donitsijuustokakun resepti tästä, kakusta löytyy digestivepohja, kinuskia, hasselpähkinäcrumble ja sopivan kirpeaä vadelmatäyte.
KEKSIPOHJA
250 g digestivekeksiä
100 g voita
1 rkl maitoa
0,5 tl kardemummaa
- Sulata voi ja murskaa keksit.
- Yhdistä aineet keskenään ja lisää joukkoon kardemumma ja maito.
- Suihkuta 18 cm reunavuokaan vuokaspray ja painele lasin avulla keksipohja tasaisesti pohjalle ja reunoille.
- Laita jääkaappiin kylmään.
KINUSKI
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
- Keitä kattilassa fariinisokeria ja kuohukermaa noin 10 min.
- Anna kinuskin hiukan jäähtyä ja kaada keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.
HASSELPÄHKINÄCRUMBLE
1 dl hasselpähkinärouhetta
30 g voita
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
- Sekoita aineet keskenään kulhossa.
- Kaada crumble kuumalle pannulle ja paista sekoitellen n. 5 min tai kunnes crumble on selvästi ruskistunut ja rapean oloista.
- Lisää crumble kinuskin päälle ja nosta kakku takaisin kylmään.
VADELMATÄYTE
500 g pakastevadelmaa
250 g mascarponea
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
4 liivatetta
- Keitä vadelmat ja paseeraa siemenet pois ja anna jäähtyä.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Yhdistä keskenään mascarpone, tuorejuusto, vadelma, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi.
- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, anna hetken jäähtyä.
- Sekoita liivateseos vadelmaseoksen joukkoon.
- Lisää vispikerma joukkoon käännellen.
- Kaada vadelmatäyte hasselpähkinäcrumblen päälle.
- Anna hyytyä noin 4h jääkaapissa.
MACARONIT
50 g kananmunan valkuaista
2 rkl sokeria
100 g tomusokeria
50 g mantelijauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä
- Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri, siivilöi kolmeen kertaan.
- Vatkaa valkuaisia, kunnes alkavat vaahtoutua ja lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi ja kiiltäväksi.
- Lisää mantelijauheseos pienissä erissä ja kääntele nuolijan avulla, lisää tässä vaiheessa myös vaaleanpunaista elintarvikeväriä haluamasi määrä.
- Kokeile seoksen koostumusta valuttamalla massaa kulhoon, pinnan pitäisi laskeutua tasaiseksi, kääntele tarvittaessa lisää.
- Lisää taikina pursotuspussiin, jossa pyöreä tylla. Pursota noin 3 cm kokoisia macaroneja leivinpaperin tai silikonialustan päälle, joka on uunipellin päällä.
- Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten sekä tarvittaessa cocktailtikulla puhkaise ilmakuplat ja anna sen jälkeen macaronien kuorettua tunnin verran ennen paistoa.
- Lämmitä uuni 160 asteeseen ja paista macaroneja alatasolla noin 10 minuuttia. Anna macaronien jäähtyä kunnolla ennen alustasta irrotusta.
UUNIDONITSIT
(mini 12 kpl)
1 kananmuna
0.5dl rypsiöljyä
0.5 dl vispikermaa
1.25 dl vehnäjauhoja
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl kardemummaa
- Sekoita donitsien aineet keskenään.
- Suihkuta vuokaspray donitsivuokaan.
- Kaada taikina pursotuspussiin ja täytä donitsivuoka.
- Paista 175 astetta, keskitaso noin 8-10 min.
KINUSKIKUORRUTE- ja KORISTELU
1dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tomusokeria
- Keitä kattilassa fariinisokeria ja kuohukermaa noin 10 min.
- Dippaa uunidonitsit lämpöiseen kinuskiin ja koristele donitsit koristerakeilla.
- Laita loppu kinuski kylmään jähmettymään ja vatkaa kylmä kinuski kreemiksi, lisää loppuvaiheessa myös tomusokeri joukkoon.
- Täytä macaronit pursotuspussin ja tyllan avulla.
- Irrota reunavuoka varovasti kakun ympäriltä ja koristele kakku donitseilla, vaahtokarkeilla, macaroneilla, marengeilla ja koristerakeilla.