This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2022/04/03/donitsijuustokakku/. It is a snapshot of the page as it appeared on 9 Mar 2024 04:01:52 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Donitsijuustokakku - VANILLACAKES
Juustokakut

Donitsijuustokakku

Donitsijuustokakun resepti tästä, kakusta löytyy digestivepohja, kinuskia, hasselpähkinäcrumble ja sopivan kirpeaä vadelmatäyte.

KEKSIPOHJA
250 g digestivekeksiä
100 g voita
1 rkl maitoa
0,5 tl kardemummaa

  1. Sulata voi ja murskaa keksit.
  2. Yhdistä aineet keskenään ja lisää joukkoon kardemumma ja maito.
  3. Suihkuta 18 cm reunavuokaan vuokaspray ja painele lasin avulla keksipohja tasaisesti pohjalle ja reunoille.
  4. Laita jääkaappiin kylmään.

KINUSKI
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

  1. Keitä kattilassa fariinisokeria ja kuohukermaa noin 10 min.
  2. Anna kinuskin hiukan jäähtyä ja kaada keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.

HASSELPÄHKINÄCRUMBLE
1 dl hasselpähkinärouhetta
30 g voita
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

  1. Sekoita aineet keskenään kulhossa.
  2. Kaada crumble kuumalle pannulle ja paista sekoitellen n. 5 min tai kunnes crumble on selvästi ruskistunut ja rapean oloista.
  3. Lisää crumble kinuskin päälle ja nosta kakku takaisin kylmään.

VADELMATÄYTE
500 g pakastevadelmaa
250 g mascarponea
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
4 liivatetta

  1. Keitä vadelmat ja paseeraa siemenet pois ja anna jäähtyä. 
  2. Laita liivatteet kylmään veteen. 
  3. Yhdistä keskenään mascarpone, tuorejuusto, vadelma, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi.
  4. Vispaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi. 
  5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, anna hetken jäähtyä.
  6. Sekoita liivateseos vadelmaseoksen joukkoon.
  7. Lisää vispikerma joukkoon käännellen.
  8. Kaada vadelmatäyte hasselpähkinäcrumblen päälle.
  9. Anna hyytyä noin 4h jääkaapissa.

MACARONIT
50 g kananmunan valkuaista
2 rkl sokeria
100 g tomusokeria
50 g mantelijauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä

  1. Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri, siivilöi kolmeen kertaan.
  2. Vatkaa valkuaisia, kunnes alkavat vaahtoutua ja lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi ja kiiltäväksi. 
  3. Lisää mantelijauheseos pienissä erissä ja kääntele nuolijan avulla, lisää tässä vaiheessa myös vaaleanpunaista elintarvikeväriä haluamasi määrä.
  4. Kokeile seoksen koostumusta valuttamalla massaa kulhoon, pinnan pitäisi laskeutua tasaiseksi, kääntele tarvittaessa lisää. 
  5. Lisää taikina pursotuspussiin, jossa pyöreä tylla. Pursota noin 3 cm kokoisia macaroneja leivinpaperin tai silikonialustan päälle, joka on uunipellin päällä.
  6. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten sekä tarvittaessa cocktailtikulla puhkaise ilmakuplat ja anna sen jälkeen macaronien kuorettua tunnin verran ennen paistoa.
  7. Lämmitä uuni 160 asteeseen ja paista macaroneja alatasolla noin 10 minuuttia. Anna macaronien jäähtyä kunnolla ennen alustasta irrotusta.

UUNIDONITSIT
(mini 12 kpl)
1 kananmuna
0.5dl rypsiöljyä
0.5 dl vispikermaa
1.25 dl vehnäjauhoja 
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl kardemummaa

  1. Sekoita donitsien aineet keskenään.
  2. Suihkuta vuokaspray donitsivuokaan.
  3. Kaada taikina pursotuspussiin ja täytä donitsivuoka.
  4. Paista 175 astetta, keskitaso noin 8-10 min.        

KINUSKIKUORRUTE- ja KORISTELU
1dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tomusokeria

  1. Keitä kattilassa fariinisokeria ja kuohukermaa noin 10 min.
  2. Dippaa uunidonitsit lämpöiseen kinuskiin ja koristele donitsit koristerakeilla.
  3. Laita loppu kinuski kylmään jähmettymään ja vatkaa kylmä kinuski kreemiksi, lisää loppuvaiheessa myös tomusokeri joukkoon.
  4. Täytä macaronit pursotuspussin ja tyllan avulla.
  5. Irrota reunavuoka varovasti kakun ympäriltä ja koristele kakku donitseilla, vaahtokarkeilla, macaroneilla, marengeilla ja koristerakeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *