SUKLAAKAKKUPOHJA
8 dl sokeria
8 kananmunaa
10 dl vehnäjauhoja
5 dl rypsiöljyä
2,5 dl kuumaa vettä
2,5 dl huoneenlämpöistä maitoa
2,5 dl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vaniljasokeria
3 rkl leivinjauhetta
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Voitele kaksi 20 cm halkaisijan kakkuvuokaa ja aseta leivinpaperit sekä pohjalle että reunoille.
- Sekoita kananmunat ja rypsiöljy yhteen.
- Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa.
- Lisää kuivat aineet ja nesteet vuorotellen kananmuna-rypsiöljyseokseen sekoittaen varovasti.
- Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
- Anna pohjien jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen ja siirrä ne sitten ritilälle ja kääri kelmuun. Jäähdytä täysin ennen täyttämistä.
SUKLAAKREEMI
400 g tummaa suklaata
900 g voita
500 g mascarponea
8 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
2,5 dl kaakaojauhetta
- Sulata tumma suklaa ja anna sen jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöistä voita kunnes se on valkoista vaahtoa.
- Sekoita jäähtynyt suklaa voin sekaan vatkaten.
- Lisää huoneenlämpöinen mascarpone vähitellen sekoittaen.
- Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, vatkaa koko ajan.
- Vatkaa kreemi lopuksi sileäksi ja kuohkeaksi.
SUKLAAKASTIKE
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
1 dl siirappia
4 rkl kaakaojauhetta
- Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, anna jäähtyä.
KINDERMOUSSE
700 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
20 kpl Kinder Maxi -suklaapatukkaa 42g
- Sulata Kinder Maxi -patukat ja anna jäähtyä.
- Sekoita mascarpone, vispikerma, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa kiinteäksi vaahdoksi ja lisää suklaa loppuvaiheessa.
- Siirrä seos jääkaappiin odottamaan.
KAKUN TÄYTTÖ
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Maitoa
Teippiä
Pursotuspussi
Kelmua
Vaniljasokeria
Macaronit tai keksejä
Kindersuklaata
Marenkia
Koristerakeita
8 kpl Kinder buenoa ’43g
- Laita suklaakreemi pursotinpussiin, (suositellaan vatkaamaan vielä ennen pursotinpussiin siirtämistä).
- Leikkaa kakkupohjat kahtia niin, että saat 4 kakkupohjaa.
- Aseta yksi pohja kakkualustalle, kiinnitä reunakalvo ympärille ja teippaa se tiukasti.
- Kostuta pohja maito-vaniljasokeriseoksella, käytä sivellintä apuna.
- Levitä suklaakreemi kakkupohjan reunoille ympyrämäisesti useammassa kerroksessa.
- Levitä suklaakastiketta keskelle.
- Lisää kerros kindermoussea suklaakastikkeen päälle ja ripottele kinderbueno murskaa päälle.
- Toista edelliset kerrokset yhteensä kolmesti.
- Kostuta myös ylin kansi, peitä kelmu ja laita jääkaappiin kovettumaan.
KREEMAUS
- Vatkaa jäljellä olevaa kreemiä vielä että tulee kuohkeaa ennen kuorrutusta, levitä kerros kreemiä palettiveitsellä ja tasoita kakun pintaa muovisella lastalla, laita jääkaappiin jähmettymään.
- Toista vielä muutaman kerran ja tasoita kakun pintaa. Laita jääkaappiin.
SUKLAAGANACHE
160 g tummaa suklaata
160 g kuohukermaa
- Lämmitä kerma kattilassa, lisää suklaa sekaan, anna sulaa sekoittaen tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, lisää tarvittaessa kuohukermaa jos seos on liian paksua.
- Valuta ganachea ensin kylmän kakun reunoille lusikalla, sitten lisää loppu kakun keskelle.
- Nosta kakku jääkaappiin hetkeksi ennen koristelua.
KORISTELU
- Koristele kakku macaron-leivonnaisilla tai vaihtoehtoisesti kekseillä, kindersuklaalla, marengeilla ja koristerakeilla.