This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2022/04/06/kinder-eclairit/. It is a snapshot of the page as it appeared on 10 Mar 2024 13:19:03 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Kinder eclairit - VANILLACAKES
Leivokset

Kinder eclairit

Eclairit on ranskalainen klassikkoleivos, joten pääsiäiseen sopien valmistin Kinder eclair -tuulihattuleivokset keksitaikinalla, jotka sisältävät kindertäytettä sekä suklaakuorrutetta.

KEKSITAIKINA
75 g sokeria
75 g vehnäjauhoja
50 g voita
1 rkl kaakaojauhetta

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon kaakao- ja vehnäjauho, jatka vatkausta, kunnes taikina kiinteytyy.
  3. Laita taikina jääkaappiin kylmään tuulihattujen valmistuksen ajaksi.

TUULIHATTUTAIKINA
n. 15 kpl
65 g vettä
65 g maitoa
65 g voita
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

  1. Yhdistä maito, vesi, voi, suola ja sokerit kattilassa.
  2. Kuumenna seos kiehuvaksi.
  3. Nosta kattila levyltä, lisää joukkoon kaakao- ja vehnäjauho.
  4. Sekoita vatkaimella voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista.
  5. Jäähdytä seosta hetkenaikaa, lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkausta kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
  6. Pursota esim. Wiltonin 8B tähtityllaa käyttäen pellille n. 8-10 cm mittaisia pötköjä.
  7. Kaulitse jähmettyneestä keksitaikinasta kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuinen levy.
  8. Leikkaa keksitaikinasta tuulihatun muotoisia paloja ja nosta pala tuulihatun päälle varovasti.
  9. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-35 min.
  10. Anna jäähtyä ennen täyttöä.

KINDERTÄYTE
200 g mascarponea
7 kpl Kinder Maxi -suklaapatuikoita ’21 g
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vispikermaa

  1. Sulata kindersuklaa, anna jäähtyä.
  2. Vatkaa mascarpone ja sokerit tasaiseksi, lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa.
  3. Lisää vispikerma ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
  4. Laita mousse pursotuspussiin, jossa on esim. kapea tylla, täytä jäähtyneet eclairit alapuolelta pursottamalla muutamasta kohdasta massaa eclairin sisälle.
  5. Laita eclairit kylmään.

SUKLAAKUORRUTE
150 g maito- tai tummaa suklaata
175 g voita
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta

  1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten.
  4. Jatka vatkaamista ja lisää tomusokeri pienissä esissä joukkoon.
  5. Vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.
  6. Ota tyhjä pursotuspussi, leikkaa pursotuspussin päästä kolmion mallinen pala pois sekä leikkaa lisäksi toisesta reunasta kapea kolmion mallinen pala pois. (Laitan kuvan tästä myöhemmin tänne sekä lisään instragramiin).
  7. Nostele suklaakreemi pursotussiin ja pursota pussin avulla kuvanlaiset koristeet suklaakreemistä eclairien päälle.
  8. Lisää kreemin päälle hasselpähkinärouhetta.
  9. Nosta kylmään jähmettymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *