Eclairit on ranskalainen klassikkoleivos, joten pääsiäiseen sopien valmistin Kinder eclair -tuulihattuleivokset keksitaikinalla, jotka sisältävät kindertäytettä sekä suklaakuorrutetta.
KEKSITAIKINA
75 g sokeria
75 g vehnäjauhoja
50 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon kaakao- ja vehnäjauho, jatka vatkausta, kunnes taikina kiinteytyy.
- Laita taikina jääkaappiin kylmään tuulihattujen valmistuksen ajaksi.
TUULIHATTUTAIKINA
n. 15 kpl
65 g vettä
65 g maitoa
65 g voita
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
- Yhdistä maito, vesi, voi, suola ja sokerit kattilassa.
- Kuumenna seos kiehuvaksi.
- Nosta kattila levyltä, lisää joukkoon kaakao- ja vehnäjauho.
- Sekoita vatkaimella voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista.
- Jäähdytä seosta hetkenaikaa, lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkausta kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
- Pursota esim. Wiltonin 8B tähtityllaa käyttäen pellille n. 8-10 cm mittaisia pötköjä.
- Kaulitse jähmettyneestä keksitaikinasta kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuinen levy.
- Leikkaa keksitaikinasta tuulihatun muotoisia paloja ja nosta pala tuulihatun päälle varovasti.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-35 min.
- Anna jäähtyä ennen täyttöä.
KINDERTÄYTE
200 g mascarponea
7 kpl Kinder Maxi -suklaapatuikoita ’21 g
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vispikermaa
- Sulata kindersuklaa, anna jäähtyä.
- Vatkaa mascarpone ja sokerit tasaiseksi, lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa.
- Lisää vispikerma ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
- Laita mousse pursotuspussiin, jossa on esim. kapea tylla, täytä jäähtyneet eclairit alapuolelta pursottamalla muutamasta kohdasta massaa eclairin sisälle.
- Laita eclairit kylmään.
SUKLAAKUORRUTE
150 g maito- tai tummaa suklaata
175 g voita
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
- Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten.
- Jatka vatkaamista ja lisää tomusokeri pienissä esissä joukkoon.
- Vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.
- Ota tyhjä pursotuspussi, leikkaa pursotuspussin päästä kolmion mallinen pala pois sekä leikkaa lisäksi toisesta reunasta kapea kolmion mallinen pala pois. (Laitan kuvan tästä myöhemmin tänne sekä lisään instragramiin).
- Nostele suklaakreemi pursotussiin ja pursota pussin avulla kuvanlaiset koristeet suklaakreemistä eclairien päälle.
- Lisää kreemin päälle hasselpähkinärouhetta.
- Nosta kylmään jähmettymään.