This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2022/08/28/mokkapala-juustokakku/. It is a snapshot of the page as it appeared on 10 Mar 2024 19:20:12 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Mokkapala -juustokakku - VANILLACAKES
Juustokakut

Mokkapala -juustokakku

Tässä juustokakussa yhdistyvät kaksi parhainta leivonnaista mokkapalat sekä britakakku, voiko mitään parempaa ollakaan.

BRITAKAKKU
150 g voita
1.5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 dl maitoa

  1. Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaisia tarvitset marengissa).
  2. Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon keltuaiset yksitellen.
  3. Yhdistä kuivat aineet joukkoon ja sekoita.
  4. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

MARENKI
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

  1. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
  2. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä joukkoon, vatkaa kunnes on valmis kova vaahto.
  3. Lisää lopuksi joukkoon kaakaojauhe hyvin sekoittaen.
  4. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle.
  5. Paista 175 asteissa uunissa noin 30 min kunnes pinta on saanut kauniin värin.

MOKKAPALAKASTIKE
100 g voita
3 rkl kahvia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria

  1. Sulata voi ja yhdistä kahvin kanssa.
  2. Yhdistä kuivat aineet pienissä erissä sekoittaen joukkoon.
  3. Ota täytteestä noin 1 dl ja nosta loput kastikkeesta jääkaappiin.

HASSELPÄHKINÄCRUMBLE
1 dl hasselpähkinärouhetta
30 g voita
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

  1. Sekoita aineet keskenään kulhossa.
  2. Kaada crumble kuumalle pannulle ja paista sekoitellen n. 5 min tai kunnes crumble on selvästi ruskistunut ja rapean oloista.
  3. Lisää crumble mokkapalakastikkeen päälle.

JUUSTOKAKKUTÄYTE
250 g mascarponea
4,5 dl vispikermaa
0,5 dl kahvia
1,5 dl tomusokeria
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
5 liivatetta

  1. Laita liivatteet kylmään veteen.
  2. Yhdistä mascarpone, kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri, sekoita keskenään.
  3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
  4. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
  5. Lisää liivateseos mascarponeseoksen joukkoon.
  6. Yhdistä pienissä erissä vispikerma myös joukkoon ja sekoita hyvin.

MOKKAPALAKUORRUTE
Mokkapalakastike
250 g mascarponea
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

  1. Lämmitä hiukan mokkapalakastiketta tai nosta huoneenlämpöön aiemmin.
  2. Yhdistä kastike mascarponen kanssa ja lisää kaakaojauhe, vatkaa kuohkeaksi kreemiksi.


KAKUN TÄYTTÖ + KORISTELU
20. Ota britakakkupohjasta kaksi palasta halkaisijaltaan noin 20 cm, voit myös vaihtoehtoisesti tehdä halkaisijaltaan isomman kakun, ota tällöin toinen palasista kahdessa osassa.
21. Nosta toinen britakakkupohja tarjoilualustalle (jos teet isomman kuin 20 cm halkaisijaltaan olevan kakun niin laita alimmaiseksi kerrokseksi kaksiosainen pala).
22. Levitä britakakkupohjan päälle mokkapalakastike ja hasselpähkinäcrumblea.
23. Laita reunavuoka tai reunakalvo kiinni britakakkupohjan ympärille (suihkuta reunoille vuokaspray).
24. Kaada juustokakkutäyte mokkapalakastikkeen ja crumblen päälle.
25. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
26. Nosta tämän jälkeen vielä toinen britakakkupohja juustokakkutäytteen päälle.
27. Nosta jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.
28. Koristele kakku pursotuspussin ja tyllan avulla mokkapalakuorrutteella sekä värikkäillä nonparelleilla.

(2) Kommentit

  1. Jenni says:

    Heippa! Crumble-kohdassa pyydetään kaatamaan crumble kinuskin päälle. Tarkoittaako kinuski tuota 1 dl:n määrää joka eroteltiin mokkapalakastikkeesta?

    1. says:

      Korjattu kohta, kiitos huomautuksesta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *