
KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen sekä maito.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
- Paista noin 6-8 minuuttia.
- Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, joka on sokeroitu.
- Irrota leivinpaperi pohjan päältä.
- Anna jäähtyä.

MOKKAPALATÄYTE
150 g voita
6 dl tomusokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
1,5 tl vaniljasokeria
- Yhdistä pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja kahvi keskenään.
- Vatkaa seos kuohkeaksi, lisää tarvittaessa kahvia.
- Levitä puolet täytteestä kääretorttupohjan päälle.
- Kääri kääretorttu rullaksi ja nosta kylmään.

KUORRUTE
25 g voita
1 rkl kahvia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
1,25 dl tomusokeria
125 g mascarponea
- Sekoita sulatettu voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja kahvi keskenään.
- Valuta kuorrutus kääretortun päälle.
- Ota puolet mokkapalatäytteestä ja vatkaa täyte mascarponen kanssa yhteen.
- Koristele mascarponekuorrutteella.
- Viimeistele kääretorttu nonparelleilla.
