Pehmeät puolukkaiset pullat kinuskisella juustokakkutäytteellä ja muruseoksella.
KINUSKITÄYTE
1 dl kuohukermaa
125 g fariinisokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
30 g voita
1 kananmunan keltuainen
1. Lisää kattilaan kuohukerma, fariinisokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri ja voi.
2. Keitä seosta, kunnes voi on sulanut ja seos alkaa paksuuntua.
3. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuainen.
4. Sekoittele lämpöisen lieden päällä vielä hetki, kunnes kinuskitäyte on paksua.
5. Nosta kylmään.
PULLATAIKINA
12 kpl
2,5 dl maitoa
1,5 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
75 g voita
noin 7 dl vehnäjauhoja
1. Lämmitä maito.
2. Lisää yleiskoneen kulhoon maito.
3. Sulata voi pehmeäksi.
4. Lisää maidon joukkoon hiiva, sokerit, suola, kardemumma ja kananmuna.
5. Lisää jauhoja vähitellen sekä pehmeä voi, vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
6. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 40 min.
7. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele pyöreiksi pulliksi.
8. Laita pullat kahdelle pellille kohoamaan liinan alle noin 15 minuutiksi.
KINUSKITÄYTE
Kylmä kinuskitäyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g puolukoita
MURUSEOS
50 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
- Yhdistä kylmä kinuskitäyte ja maustamaton tuorejuusto, vatkaa.
- Valmista muruseos, sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet, nypi sormin murumaiseksi.
- Paina lasin avulla pullien keskelle pyöreä painauma ja voitele pullan reunat kananmunalla.
- Lisää kinuskitäytettä pullien keskelle noin ruokalusikallisen verran sekä puolukoita 13. Lisää muruseosta pullien päälle, jätä osa muruseoksesta uunista tulleiden pullien päälle.
- Paista pullia 200 asteessa noin 15-18 min.
Tarjoile uunista tulon jälkeen!