Tässä juustokakussa yhdistyvät kaksi parasta herkkua, mokkapalat sekä britakakku, mikä voisi olla parempaa?
Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
BRITAKAKKU
300 g voita
8 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
3 dl maitoa
- Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaisia käytetään marengissa).
- Vaahdota voi ja sokeri, sekoita sitten keltuaiset sekaan yksi kerrallaan.
- Lisää kuivat ainekset seokseen ja sekoita.
- Kaada joukkoon lopuksi maito ja sekoita.
- Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
MARENKI
8 valkuaista
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl sokeria
- Kaada valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi.
- Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri erissä sekaan, vatkaa kunnes seos on kovaa vaahtoa.
- Sekoita lopuksi kaakaojauhe huolellisesti valkuaisvaahtoon.
- Levitä valkuaisvaahto tasaisesti taikinan päälle.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
MOKKAPALAKASTIKE
200 g voita
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
6 rkl kahvia
8 dl tomusokeria
- Sulata voi ja yhdistä se kahvin kanssa.
- Sekoita kuivat aineet vähitellen joukkoon.
- Ota noin 1 dl täytettä erikseen ja siirrä loput seoksesta jääkaappiin.
HASSELPÄHKINÄCRUMBLE
60 g voita
2 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
- Sekoita ainekset yhteen kulhossa.
- Kaada crumble kuumalle pannulle ja paista sitä sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes crumble on kunnolla ruskistunut ja rapeaa.
- Levitä crumble mokkapalakastikkeen päälle.
JUUSTOKAKKUTÄYTE
9 dl vispikermaa
500 g mascarponea
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl kahvia
10 liivatetta
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Yhdistä mascarpone, kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri, sekoita.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Lämmitä hieman vettä ja lisää siihen puristetut liivatelehdet.
- Sekoita liivate mascarponeseokseen.
- Lisää vispikerma erissä mascarponeseokseen ja sekoita huolellisesti.
MOKKAPALAKUORRUTE
Mokkapalakastike
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
500 g mascarponea
- Lämmitä hieman mokkapalakastiketta tai anna sen lämmetä huoneenlämpöön.
- Yhdistä kastike mascarponen kanssa ja lisää kaakaojauhe, vatkaa seos kuohkeaksi.
KAKUN TÄYTTÖ + KORISTELU
- Ota kaksi britakakkupohjaa, halkaisijaltaan noin 20 cm, tai tee suurempi kakku ottamalla toinen pohja kahdessa osassa.
- Aseta toinen britakakkupohja tarjoilualustalle (jos teet isomman kakun, käytä kaksiosaista pohjaa alimpana).
- Levitä mokkapalakastiketta ja hasselpähkinäcrumblea britakakkupohjan päälle.
- Kiinnitä reunavuoka tai reunakalvo britakakkupohjan ympärille (suihkuta reunoille vuokaspray).
- Kaada juustokakkuseos mokkapalakastikkeen ja crumblen päälle.
- Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
- Nosta toinen britakakkupohja juustokakkutäytteen päälle.
- Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään yli neljäksi tunniksi.
- Koristele kakku pursotetulla mokkapalakuorrutteella ja värikkäillä nonparelleilla.