Mokkapala -juustokakku

Tässä juustokakussa yhdistyvät kaksi parasta herkkua, mokkapalat sekä britakakku, mikä voisi olla parempaa?

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

BRITAKAKKU
300 g voita
8 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
3 dl maitoa

  1. Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaisia käytetään marengissa).
  2. Vaahdota voi ja sokeri, sekoita sitten keltuaiset sekaan yksi kerrallaan.
  3. Lisää kuivat ainekset seokseen ja sekoita.
  4. Kaada joukkoon lopuksi maito ja sekoita.
  5. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.

MARENKI
8 valkuaista
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl sokeria

  1. Kaada valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi.
  2. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri erissä sekaan, vatkaa kunnes seos on kovaa vaahtoa.
  3. Sekoita lopuksi kaakaojauhe huolellisesti valkuaisvaahtoon.
  4. Levitä valkuaisvaahto tasaisesti taikinan päälle.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

MOKKAPALAKASTIKE
200 g voita
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
6 rkl kahvia
8 dl tomusokeria

  1. Sulata voi ja yhdistä se kahvin kanssa.
  2. Sekoita kuivat aineet vähitellen joukkoon.
  3. Ota noin 1 dl täytettä erikseen ja siirrä loput seoksesta jääkaappiin.

HASSELPÄHKINÄCRUMBLE
60 g voita
2 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria

  1. Sekoita ainekset yhteen kulhossa.
  2. Kaada crumble kuumalle pannulle ja paista sitä sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes crumble on kunnolla ruskistunut ja rapeaa.
  3. Levitä crumble mokkapalakastikkeen päälle.

JUUSTOKAKKUTÄYTE
9 dl vispikermaa
500 g mascarponea
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl kahvia
10 liivatetta

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  2. Yhdistä mascarpone, kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri, sekoita.
  3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
  4. Lämmitä hieman vettä ja lisää siihen puristetut liivatelehdet.
  5. Sekoita liivate mascarponeseokseen.
  6. Lisää vispikerma erissä mascarponeseokseen ja sekoita huolellisesti.

MOKKAPALAKUORRUTE
Mokkapalakastike
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
500 g mascarponea

  1. Lämmitä hieman mokkapalakastiketta tai anna sen lämmetä huoneenlämpöön.
  2. Yhdistä kastike mascarponen kanssa ja lisää kaakaojauhe, vatkaa seos kuohkeaksi.

KAKUN TÄYTTÖ + KORISTELU

  1. Ota kaksi britakakkupohjaa, halkaisijaltaan noin 20 cm, tai tee suurempi kakku ottamalla toinen pohja kahdessa osassa.
  2. Aseta toinen britakakkupohja tarjoilualustalle (jos teet isomman kakun, käytä kaksiosaista pohjaa alimpana).
  3. Levitä mokkapalakastiketta ja hasselpähkinäcrumblea britakakkupohjan päälle.
  4. Kiinnitä reunavuoka tai reunakalvo britakakkupohjan ympärille (suihkuta reunoille vuokaspray).
  5. Kaada juustokakkuseos mokkapalakastikkeen ja crumblen päälle.
  6. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
  7. Nosta toinen britakakkupohja juustokakkutäytteen päälle.
  8. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään yli neljäksi tunniksi.
  9. Koristele kakku pursotetulla mokkapalakuorrutteella ja värikkäillä nonparelleilla.