Ole hyvä ja vähennä määrää 50%, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
KÄÄRETORTTUPOHJA
10 kpl kananmunia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl maitoa
- Lämmitä uuni 225 asteen lämpötilaan.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on vaaleaa ja paksua.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti vaahtoon, lisää myös maito.
- Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille.
- Paista uunissa noin 6-8 minuuttia.
- Kumoa kypsä kakkupohja toiselle, sokeroidulle leivinpaperille.
- Irrota varovasti leivinpaperi kakkupohjan päältä.
- Anna kakkupohjan jäähtyä.
MOKKAPALATÄYTE
300 g voita
12 dl tomusokeria
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl kahvia
3 tl vaniljasokeria
- Sekoita keskenään pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja kahvi.
- Vatkaa seos kuohkeaksi ja lisää tarvittaessa lisää kahvia.
- Levitä puolet täytteestä kääretorttupohjan päälle.
- Kääri kääretorttu tiukaksi rullaksi ja siirrä se jääkaappiin kovettumaan.
KUORRUTE
50 g voita
2 rkl kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl tomusokeria
250 g mascarponea
- Yhdistä sulatettu voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja kahvi keskenään.
- Valuta kuorrutus kääretortun päälle.
- Ota puolet mokkapalatäytteestä ja vatkaa se yhdessä mascarponen kanssa.
- Koristele torttu mascarponekuorrutteella.
- Viimeistele kääretorttu nonparelleilla.