Mokkapalakääretorttu

Ole hyvä ja vähennä määrää 50%, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

KÄÄRETORTTUPOHJA
10 kpl kananmunia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja​​​
3 tl leivinjauhetta
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl maitoa

  1. Lämmitä uuni 225 asteen lämpötilaan.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on vaaleaa ja paksua.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti vaahtoon, lisää myös maito.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille.
  5. Paista uunissa noin 6-8 minuuttia.
  6. Kumoa kypsä kakkupohja toiselle, sokeroidulle leivinpaperille.
  7. Irrota varovasti leivinpaperi kakkupohjan päältä.
  8. Anna kakkupohjan jäähtyä.

MOKKAPALATÄYTE
300 g voita
12 dl tomusokeria
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl kahvia
3 tl vaniljasokeria

  1. Sekoita keskenään pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja kahvi.
  2. Vatkaa seos kuohkeaksi ja lisää tarvittaessa lisää kahvia.
  3. Levitä puolet täytteestä kääretorttupohjan päälle.
  4. Kääri kääretorttu tiukaksi rullaksi ja siirrä se jääkaappiin kovettumaan.

KUORRUTE
50 g voita
2 rkl kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl tomusokeria
250 g mascarponea

  1. Yhdistä sulatettu voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja kahvi keskenään.
  2. Valuta kuorrutus kääretortun päälle.
  3. Ota puolet mokkapalatäytteestä ja vatkaa se yhdessä mascarponen kanssa.
  4. Koristele torttu mascarponekuorrutteella.
  5. Viimeistele kääretorttu nonparelleilla.