Mustikka -juustokakkupullat

PULLATAIKINA
24 kpl

150 g voita
3 dl sokeria
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmuna
1 tl suolaa
noin 14 dl vehnäjauhoja

  1. Kuumenna maito.
  2. Kaada maito yleiskoneen kulhoon.
  3. Sulata voi niin, että se pehmenee.
  4. Sekoita maidon sekaan hiiva, sokerit, suola, kardemumma ja muna.
  5. Alusta jauhot hiljalleen sekä pehmeä voi taikinaan, vaivaa noin 10 minuuttia.
  6. Anna taikinan nousta lämpimässä kohdassa keittiöpyyhkeen alla noin 40 minuuttia.
  7. Jaa taikina kahdentoista osaan ja pyöritä ne pallomaisiksi pulliksi.
  8. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille kohoamaan pyyhkeen alla noin 15 minuutiksi.

MURUSEOS
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria tai fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

JUUSTOKAKUTÄYTE
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g paskaste tai tuoreita mustikoita

  1. Valmista murutaikina sekoittamalla huoneenlämpöinen voi ja kuivat ainesosat, hiero sormin murumaiseksi.
  2. Tee lasin avulla kuoppa pullien keskelle ja voitele pullan reunat munalla.
  3. Täytä pullat vaniljatuorejuustolla noin ruokalusikallisen verran ja lisää mustikoita.
  4. Ripottele muruseosta pullien päälle, jätä osa muruseoksesta leivonnaisten päälle uunista otettaessa.
  5. Paista pullia 200 asteessa noin 15-18 minuuttia.
  6. Tarjoile lämpiminä uunista otettuina!