Tässä se täydellinen talvinen Oreo-Suklaa -juustokakku, kääretorttupohja, suklaista kastiketta, oretäyte ja maitosuklaaganache. Kakun kruunaa maitosuklaakreemi, oreokeksit ja sokerimassakoristeet.
KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen sekä maito.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
- Paista noin 6-8 minuuttia.
- Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, joka on sokeroitu.
- Irrota leivinpaperi pohjan päältä.
- Anna jäähtyä.
SUKLAAKASTIKE
1 dl vispikermaa
0.5 dl siirappia
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
14. Lisää kaikki aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, anna jäähtyä.
OREOTÄYTE
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
120 g creme fraicea
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
145 g Oreokeksejä
4 liivatetta
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vispaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, creme fraice, tomusokeri, vaniljasokeri, sokeri.
- Palottele oreokeksit noin 1,5 x 1,5 cm palasiksi
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
- Yhdistä liivateseos mascarponeseoksen joukkoon.
- Lisää vaahdotettu vispikerma käännellen joukkoon.
- Lopuksi myös oreokeksit seoksen joukkoon.
KAKUN TÄYTTÖ
Kääretorttupohja
Suklaakastike
Oreotäyte
100g maitosuklaata
0,5 dl kuohukermaa
- Ota kääretorttupohjasta kaksi halkaisijaltaan n. 18-20 cm palasta.
- Lisää toinen kääretorttupohja palanen tarjoilualustalle.
- Levitä suklaakastike pohjan päälle.
- Lisää säädettävä renganvuoka tiiviisti pohjan ympärille johon suihkutettu vuokaspray.
- Kaada oreotäyte pohjan päälle ja nosta hetkeksi kylmään.
- Lisää toinen kääretorttu palanen oreotäytteen päälle.
- Nosta takaisin jääkaappiin noin 4 tunniksi tai yli.
- Lämmitä kuohukerma ja lisää maitosuklaa joukkoon, sekoita tasaiseksi.
- Lisää maitosuklaatäyte kakun päälle ja nosta vielä hetkeksi pakkaseen.
- Irrota rengasvuoka kakun ympäriltä.
KAKUN KORISTELU
100 g voita
100 g maitosuklaata
2 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Oreokeksejä
Sokerimassakoristeita
Koristerakeita
- Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa voi valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon jäähtynyt maitosuklaa ja kaakaojauhe, jatka vatkaamista.
- Tomusokerin voit lisätä pienissä erissä ja vatkata kuohkeaksi kreemiksi.
- Nostele kreemi pursotuspussiin jossa haluamasi tylla ja koristele kakku pursotuksin, keksein ja sokerimassakoristein sekä koristerakeilla.