Oreo-Suklaa -juustokakku

Tässä on se täydellinen talvinen Oreo-Suklaa -juustokakku: kääretorttupohjalla, suklaakastikkeella, oreotäytteellä ja maitosuklaaganachella. Kakun kruunaa maitosuklaakreemi, oreokeksit ja sokerimassakoristeet.

Ole hyvä ja vähennä määrää 50%, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

KÄÄRETORTTUPOHJA
10 kpl kananmunia
3 dl vehnäjauhoja​​​
3 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl maitoa

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon varoen, lisää myös maito.
4. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
5. Paista 6-8 minuuttia.
6. Kumoa valmis pohja toiselle sokeroidulle leivinpaperille.
7. Poista leivinpaperi varovasti pohjan päältä.
8. Anna pohjan jäähtyä.

SUKLAAKASTIKE
2 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
1 dl siirappia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

9. Lisää kaikki kattilan ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, anna sitten jäähtyä.

OREOTÄYTE
8 dl vispikermaa
240 g creme fraicea
500 g mascarponea
3 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
2 rkl sokeria
300 g Oreokeksejä
8 liivatetta

10. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
11. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
12. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, creme fraiche, tomusokeri, vaniljasokeri ja sokeri.
13. Leikkaa oreokeksit noin 1,5 x 1,5 cm kokoisiksi paloiksi.
14. Lämmitä vettä tilkka ja liuota siihen puristetut liivatteet.
15. Sekoita liivate mascarponeseokseen.
16. Käännellen lisää vaahdotettu kerma seokseen.
17. Lisää lopuksi oreokeksit seokseen.

KAKUN TÄYTTÖ
Kääretorttupohja
Oreotäyte
Suklaakastike
200g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

18. Ota kääretorttupohjasta kaksi noin 18-20 cm halkaisijaltaan kiekkoa.
19. Aseta toinen kääretorttupohjan kiekko tarjoilualustalle.
20. Levitä suklaakastiketta pohjalle.
21. Aseta säädettävä rengasvuoka tiiviisti pohjan ympärille, johon on suihkutettu vuokaspray.
22. Kaada oreotäyte pohjalle ja nosta hetkeksi kylmään.
23. Lisää toinen kääretorttupohjan kiekko täytteen päälle.
24. Siirrä kakku jääkaappiin noin 4 tunniksi tai pidemmäksi aikaa.
25. Lämmitä kuohukermaa ja lisää maitosuklaata sekaan, sekoita kunnes seos on tasainen.
26. Kaada maitosuklaatäyte kakun päälle ja nosta hetkeksi pakkaseen.
27 Irrota rengasvuoka kakun ympäriltä.

KAKUN KORISTELU
200 g maitosuklaata
200 g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
Oreokeksejä
Koristerakeita
Sokerimassakoristeita

28. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
29. Vatkaa voi valkoiseksi vaahdoksi.
30. Lisää jäähtynyt suklaa ja kaakaojauhe seokseen, jatka vatkaamista.
31. Lisää tomusokeria pienissä erissä ja vatkaa seos kuohkeaksi kreemiksi.
32. Nostele kreemi pursotuspussiin, valitse haluamasi tylla ja koristele kakku pursotuksin, keksein ja sokerimassakoristein sekä koristerakein.