This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2022/12/07/piparkakku-tuulihattuleivokset/. It is a snapshot of the page as it appeared on 9 Mar 2024 12:08:42 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Piparkakku -tuulihattuleivokset - VANILLACAKES
Leivokset

Piparkakku -tuulihattuleivokset

Piparkakku -tuulihattuleivokset glögi-puolukkahillokkeella ja vaniljamoussella.

KEKSITAIKINA
65 g voi​​​
65 g fariinisokeri​a
65 g vehnäjauho​​​ja 
1,5 tl piparkakkumaustetta

TUULIHATTUTAIKINA
65 g voi​​​ta
65 g vettä 
65 g maito​​​a
1 tl vaniljasokeri​​​a
1 tl sokeri​​​a
0,5 tl suola​​​a 
2 kananmunaa 
1,25 dl vehnäjauhoja

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Valmista ensin keksitaikina, vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja piparkakkumauste, jatka vatkaamista, kunnes taikina kiinteytyy.
  4. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuiseksi levyksi.Laita pakastimeen jähmettymään.
  5. Valmista tuulihattutaikina yhdistämällä maito, vesi, voi suola ja sokerit kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi.
  6. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon vehnäjauho, vatkaa puukauhalla voimakkaasti kunnes taikina on tasaista.
  7. Jäähdytä seosta hetki ja lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
  8. Lisää tuulihattutaikina pursotuspussiin.
  9. Pursota tuulihattuja leivinpaperin päälle uunipellille 12 kpl.
  10. Ota keksitaikinasta pyöreät halkaisijaltaan 5 cm palat muotilla ja nosta tuulihatun päälle.
  11. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
  12. Anna jäähtyä ennen täyttöä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GLÖGI-PUOLUKKAHILLOKE
150 g puolukkaa
0,5 dl glögitiivistettä
1dl sokeria

  1. Laita kattilaan hillokkeen ainekset, keitä noin 10 min ja nosta kylmään.

VANILJAMOUSSE
250 g mascarponea
1,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri

  1. Lisää moussen ainekset kulhoon ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Nosta kylmään.

ITALIALAINEN MARENKI
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
3 kpl kananmunan valkuaisia

  1. Laita valkuaiset kulhoon.
  2. Mitta kattilaan vesi ja sokeri.
  3. Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteiseksi.
  4. Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.
  5. Lisää hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi samalla vatkaten valkuaisten joukkoon.
  6. Vatkaa marenkia, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.

LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU
Glögi-puolukkahilloke
Vaniljamousse
Italialainen marenki

  1. Leikkaa saksilla n. 3 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä pala pois tuulihattutaikinan päältä.
  2. Laita tuulihattupohjat tarjoilualustalle.
  3. Pursota glögi-puolukkahilloketta leivosten pohjalle, lisää tämän jälkeen vaniljamousse.
  4. Pursota tyllan avulla italialainen marenki leivosten päälle.
  5. Koristele leivokset piparkakuilla ja kanelilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *