Piparkakku -tuulihattuleivokset glögi-puolukkahillokkeella ja vaniljamoussella.
KEKSITAIKINA
65 g voi
65 g fariinisokeria
65 g vehnäjauhoja
1,5 tl piparkakkumaustetta
TUULIHATTUTAIKINA
65 g voita
65 g vettä
65 g maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1,25 dl vehnäjauhoja
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Valmista ensin keksitaikina, vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon vehnäjauho ja piparkakkumauste, jatka vatkaamista, kunnes taikina kiinteytyy.
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuiseksi levyksi.Laita pakastimeen jähmettymään.
- Valmista tuulihattutaikina yhdistämällä maito, vesi, voi suola ja sokerit kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi.
- Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon vehnäjauho, vatkaa puukauhalla voimakkaasti kunnes taikina on tasaista.
- Jäähdytä seosta hetki ja lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
- Lisää tuulihattutaikina pursotuspussiin.
- Pursota tuulihattuja leivinpaperin päälle uunipellille 12 kpl.
- Ota keksitaikinasta pyöreät halkaisijaltaan 5 cm palat muotilla ja nosta tuulihatun päälle.
- Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä ennen täyttöä.
GLÖGI-PUOLUKKAHILLOKE
150 g puolukkaa
0,5 dl glögitiivistettä
1dl sokeria
- Laita kattilaan hillokkeen ainekset, keitä noin 10 min ja nosta kylmään.
VANILJAMOUSSE
250 g mascarponea
1,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri
- Lisää moussen ainekset kulhoon ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
- Nosta kylmään.
ITALIALAINEN MARENKI
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
3 kpl kananmunan valkuaisia
- Laita valkuaiset kulhoon.
- Mitta kattilaan vesi ja sokeri.
- Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteiseksi.
- Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.
- Lisää hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi samalla vatkaten valkuaisten joukkoon.
- Vatkaa marenkia, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU
Glögi-puolukkahilloke
Vaniljamousse
Italialainen marenki
- Leikkaa saksilla n. 3 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä pala pois tuulihattutaikinan päältä.
- Laita tuulihattupohjat tarjoilualustalle.
- Pursota glögi-puolukkahilloketta leivosten pohjalle, lisää tämän jälkeen vaniljamousse.
- Pursota tyllan avulla italialainen marenki leivosten päälle.
- Koristele leivokset piparkakuilla ja kanelilla.