Valmistin jouluun sopivat herkulliset ja gluteenittomat piparkakku – puolukkaleivokset. ❤️ Frialta on tullut uutuus piparkakkutaikina, jota käytin leivosten pohjana, leivoksista löytyy myös puolukkatäyte sekä mirror glaze -kuorrute.
PIPARKAKKUPOHJAT
6 kpl
Fria gluteeniton -piparkakkutaikina
- Ota piparkakuista noin 10 cm haljaisijaltaan olevat pohjat ja paista uunissa.
PUOLUKKATÄYTE
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanilla
200 g puolukkaa
250 g mascarponea
1 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
- Valmista puolukkatäyte puolipallo -muotteihin, joiden halkaisija noin 8 cm.
- Keitä puolukat soseeksi ja paseeraa kuoret pois, anna jäähtyä.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi.
- Yhdistä mascarpone, sokeri, vaniljasokeri sekä puolukkaseos, sekoita.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, yhdistä liivateseos puolukkatäytteen joukkoon.
- Yhdistä kermat käännellen joukkoon.
- Lisää täyte muotteihin ja nosta pakkaseen kylmään.
MIRROR GLAZE – KUORRUTE
100 g valkosuklaata
3 liivatetta
0,75 dl vettä
1 dl sokeria
0,75 dl glukoosisiirappi
0,75 dl kondensoitua maitoa
Ruskeaa pastaväriä
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Paloittele valkosuklaa.
- Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi.
- Lisää puristetut liivatteet joukkoon, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos valkosuklaan päälle.
- Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon kondensoitu maito sekä pastaväri, sekoita sauvasekoittamilla tasaiseksi.
- Anna jäähtyä ja sekoittele välillä kunnes seos on 30-32 asteista.
- Irrota puolukkaleivokset muoteista ja lisää mirror glaze -kuorrute leivosten päälle valuttamalla.
- Koristele sokerimassakoristein ja piparkakkumuruin.