This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2022/12/08/piparkakku-puolukkaleivokset/. It is a snapshot of the page as it appeared on 10 Mar 2024 23:25:25 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Piparkakku - Puolukkaleivokset - VANILLACAKES
Leivokset

Piparkakku – Puolukkaleivokset

Valmistin jouluun sopivat herkulliset ja gluteenittomat piparkakku – puolukkaleivokset. ❤️ Frialta on tullut uutuus piparkakkutaikina, jota käytin leivosten pohjana, leivoksista löytyy myös puolukkatäyte sekä mirror glaze -kuorrute.

PIPARKAKKUPOHJAT
6 kpl
Fria gluteeniton -piparkakkutaikina

  1. Ota piparkakuista noin 10 cm haljaisijaltaan olevat pohjat ja paista uunissa.

PUOLUKKATÄYTE
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanilla
200 g puolukkaa
250 g mascarponea
1 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

  1. Valmista puolukkatäyte puolipallo -muotteihin, joiden halkaisija noin 8 cm.
  2. Keitä puolukat soseeksi ja paseeraa kuoret pois, anna jäähtyä.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen.
  4. Vatkaa vispikerma ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä mascarpone, sokeri, vaniljasokeri sekä puolukkaseos, sekoita.
  6. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, yhdistä liivateseos puolukkatäytteen joukkoon.
  7. Yhdistä kermat käännellen joukkoon.
  8. Lisää täyte muotteihin ja nosta pakkaseen kylmään.

MIRROR GLAZE – KUORRUTE
100 g valkosuklaata
3 liivatetta
0,75 dl vettä
1 dl sokeria
0,75 dl glukoosisiirappi
0,75 dl kondensoitua maitoa
Ruskeaa pastaväriä

  1. Laita liivatteet kylmään veteen.
  2. Paloittele valkosuklaa.
  3. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi.
  4. Lisää puristetut liivatteet joukkoon, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos valkosuklaan päälle.
  5. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää joukkoon kondensoitu maito sekä pastaväri, sekoita sauvasekoittamilla tasaiseksi.
  7. Anna jäähtyä ja sekoittele välillä kunnes seos on 30-32 asteista.
  8. Irrota puolukkaleivokset muoteista ja lisää mirror glaze -kuorrute leivosten päälle valuttamalla.
  9. Koristele sokerimassakoristein ja piparkakkumuruin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *