Kesän herkullisin makea mansikkakakku – biscoff-kakkupohja, itse keitetty mansikkahilloke, vaniljamoussea, mantelicrumblea ja valkosuklaakreemiä.

Biscoff-kakkupohja
4 kpl kananmunia
2,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl maitoa
300 g Biscoff-levitettä
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
1,5 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Suihkuta vuokraspray kahteen ∅ 18 cm kakkuvuokaan.
- Leikkaa kakkuvuokien reunoille leivinpaperista suikaleet sekä pohjiin.
- Yhdistä kananmunat, rypsiöljy ja sokerit.
- Lämmitä biscoff-levitettä hetki juoksevaksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
- Kaada kuivat aineet vuorotellen huoneenlämpöisen maidon kanssa kananmuna-rypsiöljyseokseen.
- Lisää lopuksi biscoff-levite ja sekoita hyvin käännellen.
- Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
- Kumoa hieman jäähtyneet pohjat ritilälle ja anna jäähtyä.

MANSIKKAHILLOKE
400 g mansikoita pakaste tai tuoreita
1/2 kpl sitruunan kuoriraaste + mehu
2 dl hillosokeria
- Laita mansikat kattilaan.
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Lisää hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo purkkiin, nosta kylmään hyytelöityyn.
MANTELICRUMBLE
65 g voita
0,5 dl fariinisokeria
1 dl mantelijauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Valmista crumble sekoittamalla kaikki aineet sormin nyppien taikinaksi.
- Levitä seos ohuesti ison keksin muotoon leivinpaperin päälle.
- Paista uunissa noin 12 minuuttia, kunnes seos on kullan ruskeaa.
- Jäähdy ja paloittele murusiksi.

VANILJAMOUSSE
350 g mascarponea
2 dl vispikermaa
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeri
- Yhdistä mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa sileäksi.
- Lisää vispikerma ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
- Nosta kylmään.
VALKOSUKLAAKREEMI
450 g voita
200 g valkosuklaata
1 rkl vaniljapastaa tai vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
250 g mascarponea
- Sulata valkosuklaa.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää jäähtynyt valkosuklaa voin joukkoon vatkaten.
- Lisää myös mascarpone joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten sekä tomusokeri ja vanilja.
- Vatkaa lopuksi kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.

KAKUN TÄYTTÖ ja KREEMAUS
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Teippiä
Maitoa
Vaniljasokeria
Pursotuspussi
Tylla Heirol, suljettu iso tähtitylla
Kelmua
Biscoff-keksejä
Biscoff-levitettä
Tomuväri metallinhohto, Ginger Glow
Tuoreita mansikoita
- Laita valkosuklaakreemiä pursotuspussiin, (kreemiä kannattaa vatkata vielä juuri ennen pursotuspussiin laittoa).
- Halkaise kakkupohjat kahteen osaan niin, että tulee 4 kpl kakkupohjia.
- Laita kakkualustalle yksi pohjista ja kiedo reunakalvo ympärille ja teippaa tiiviisti.
- Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella esim. sutia apuna käyttäen.
- Laita valkosuklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyrän mallisesti muutama kerros.
- Levitä keskelle mansikkahilloketta, vaniljamoussea ja murusteltua mantelicrumblea.
- Jatka edellisiä kohtia yhteensä kolmeen väliin.
- Kostuta myös päällinen kansi ja laita kelmu päälle, nosta kakku jääkaappiin kylmään.
- Vatkaa jäljellä olevaa kreemiä vielä että tulee kuohkeaa ennen kreemausta, laita kerros kreemiä palettiveitsellä ja tasoita kakun pintaa muovisella raapalla, laita jääkaappiin jähmettymään.
- Toista vielä muutaman kerran edellinen ja tasoita kakku.
BISCOFF-VALUMAT JA KORISTELU
100 g Biscoff-levitettä
- Lämmitä levitettä hieman että tulee juoksevaa, lisää levite pulloon tai levitä lusikalla valumat kylmän kakun reunoille.
- Vatkaa jäljellä olevaa valkosuklaakreemiä kuohkeaksi, laita kreemiä pursotuspussiin, jossa suljettu tähtitylla.
- Pursota kakun päälle kreemiä ja laita väleihin Biscoff-lotus keksejä sekä tuoreita mansikoita.
- Lisää koristeeksi esim. koristerakeita, keksimurua ja tomuväriä.
