Juustokakut

Kinuski-Valkosuklaa -juustokakku

Jouluinen KINUSKI-VALKOSUKLAA -juustokakku kätkee sisäänsä piparkakun makuisen kakkupohjan, kinuskia, puolukkahilloa, piparkakkumurua ja valkosuklaatäytteen. 🤎

PIPARKAKKUPOHJA
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasooda

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Suihkuta vuokraspray ∅ 20 cm kakkuvuokaan, leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista ympyrän mallinen palanen.
  3. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita hyvin.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 20 min.
  5. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakkupohja.

KINUSKIKASTIKE
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 dl kondensoitua maitoa

  1. Lisää kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri.
  2. Keitä seosta noin 5-10 min ja ota kattila liedeltä.
  3. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.
  4. Anna kastikkeen jäähtyä ennen kakun täyttöä.

VALKOSUKLAATÄYTE
150 g valkosuklaata
250 g mascarponea
2 dl vispikermaa
2 dl flora vanillaa
1 dl kondensoitua maitoa
1 dl tomusokeria
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria tai vaniljapastaa
5 liivatetta

  1. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen.
  3. Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vispaa kevyeksi vaahdoksi.
  4. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone, lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa sekä kondensoitu maito, tomusokeri, sokeri ja vanijasokeri, sekoita hyvin.
  5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
  6. Lisää liivateseos valkosuklaatäytteen joukkoon.
  7. Yhdistä pienissä erissä vispikermaseos ja sekoita hyvin tasaiseksi.

VALMISTUSOHJE
Piparkakkupohja
Kinuskikastike
Valmista puolukkahilloa
Valkosuklaatäyte
Piparkakkumurua

  1. Laita kakkupohja tarjoilualustalle.
  2. Lisää kakkupohjan päälle lusikan avulla kerros kinuskikastiketta (jätä loput kakun päälle) sekä puolukkahilloa ja piparkakkumurua.
  3. Säädä reunavuoka kakkupohjan ympärille niin että kakkupohjan ja vuoan reunoille jää tilaa, kakku noin 24-25 halkaisijaltaan. (suihkuta vuokaspray vuoan reunoille).
  4. Kaada valkosuklaatäyte kakkupohjan päälle niin että valuu myös reunoille.
  5. Nosta jääkaappiin jähmettyyn yli 4 tunniksi.

KORISTELU
Piparkakkudominoita
Fazerin pieniä piparkakkuja
Vaahtokarkkeja
Lumihiutaleita (tehty sokerimassasta)
Kinuskikastiketta
Koristerakeita
Diamond dust -kimalle tomusokeria

  1. Irrota reunavuoka varovasti kakun reunoilta.
  2. Lisää kakun keskelle kinuskikastiketta niin ettei valu reunoille asti.
  3. Koristele kakku piparkakuilla, vaahtokarkeilla ym.
  4. Lisää lopuksi kimalle tomusokeria, joka ei sula kakun päältä pois.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *