Jouluinen KINUSKI-VALKOSUKLAA -juustokakku kätkee sisäänsä piparkakun makuisen kakkupohjan, kinuskia, puolukkahilloa, piparkakkumurua ja valkosuklaatäytteen. 🤎

PIPARKAKKUPOHJA
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasooda
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Suihkuta vuokraspray ∅ 20 cm kakkuvuokaan, leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista ympyrän mallinen palanen.
- Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita hyvin.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 20 min.
- Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakkupohja.

KINUSKIKASTIKE
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 dl kondensoitua maitoa
- Lisää kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri.
- Keitä seosta noin 5-10 min ja ota kattila liedeltä.
- Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.
- Anna kastikkeen jäähtyä ennen kakun täyttöä.

VALKOSUKLAATÄYTE
150 g valkosuklaata
250 g mascarponea
2 dl vispikermaa
2 dl flora vanillaa
1 dl kondensoitua maitoa
1 dl tomusokeria
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria tai vaniljapastaa
5 liivatetta
- Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vispaa kevyeksi vaahdoksi.
- Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone, lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa sekä kondensoitu maito, tomusokeri, sokeri ja vanijasokeri, sekoita hyvin.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
- Lisää liivateseos valkosuklaatäytteen joukkoon.
- Yhdistä pienissä erissä vispikermaseos ja sekoita hyvin tasaiseksi.

VALMISTUSOHJE
Piparkakkupohja
Kinuskikastike
Valmista puolukkahilloa
Valkosuklaatäyte
Piparkakkumurua
- Laita kakkupohja tarjoilualustalle.
- Lisää kakkupohjan päälle lusikan avulla kerros kinuskikastiketta (jätä loput kakun päälle) sekä puolukkahilloa ja piparkakkumurua.
- Säädä reunavuoka kakkupohjan ympärille niin että kakkupohjan ja vuoan reunoille jää tilaa, kakku noin 24-25 halkaisijaltaan. (suihkuta vuokaspray vuoan reunoille).
- Kaada valkosuklaatäyte kakkupohjan päälle niin että valuu myös reunoille.
- Nosta jääkaappiin jähmettyyn yli 4 tunniksi.
KORISTELU
Piparkakkudominoita
Fazerin pieniä piparkakkuja
Vaahtokarkkeja
Lumihiutaleita (tehty sokerimassasta)
Kinuskikastiketta
Koristerakeita
Diamond dust -kimalle tomusokeria
- Irrota reunavuoka varovasti kakun reunoilta.
- Lisää kakun keskelle kinuskikastiketta niin ettei valu reunoille asti.
- Koristele kakku piparkakuilla, vaahtokarkeilla ym.
- Lisää lopuksi kimalle tomusokeria, joka ei sula kakun päältä pois.
