Äitienpäiväkakku

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

KÄÄRETORTTUPOHJA
4 rkl maitoa
10 kpl kananmunia
3 dl vehnäjauhoja​​​
3 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

  1. Kytke uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi ja paksuksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat ainekset keskenään, siivilöi ja lisää ne varoen maitoineen vaahtoon.
  4. Levitä seos leivinpaperille uunipellille.
  5. Kypsennä noin 6-8 minuuttia.
  6. Kumoa valmis kakunpohja toiselle sokeroitulle leivinpaperille.
  7. Poista leivinpaperi varovasti pohjan päältä.
  8. Anna pohjan jäähtyä.

MANSIKKATÄYTE
500 g mascarponea
360 g creme fraicea
5 dl Valio mansikkakerma
4 dl vispikermaa
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
400 g mansikka (pakaste)
300 g Domino -mansikkakeksejä
12 liivatetta

  1. Kiehauta pakastemansikat hetken ja muussaa ne sauvasekoittimella mehuksi, anna mehun jäähtyä.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
  4. Sekoita toisessa astiassa mascarpone, creme fraiche, tomusokeri, vaniljasokeri, sokeri ja mansikkasose.
  5. Leikkaa dominokeksit noin 1,5 x 1,5 cm kokoisiksi paloiksi.
  6. Kuumenna pieni määrä vettä ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
  7. Lisää liivate seos mascarponeseokseen.
  8. Kääntele vispattu kerma varovasti sekaan.
  9. Lisää lopuksi dominokeksit taikinaan.

KAKUN TÄYTTÖ
Mansikkatäyte
Kääretorttupohja
3 vaniljasokeria
1 dl maitoa
250 g maito tai tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

  1. Ota kääretorttupohjasta kaksi noin 20 cm halkaisijaltaan palaa.
  2. Aseta toinen kääretorttupohjan pala tarjoilualustalle.
  3. Kiinnitä säädettävä rengasvuoka tiiviisti pohjan ympärille, vuokaan on suihkutettu vuokasprayta.
  4. Kostuta pohja varovasti maito-vaniljasokeriseoksella.
  5. Kaada mansikkatäyte pohjan päälle ja siirrä hetkeksi kylmään.
  6. Lisää toinen kääretorttupohja mansikkatäytteen päälle ja kostuta sekin kevyesti.
  7. Palauta kakku jääkaappiin noin neljäksi tunniksi tai pidemmäksi aikaa.
  8. Lämmitä kuohukerma ja lisää siihen maito tai tumma suklaa, sekoita kunnes seos on tasainen.
  9. Levitä suklaaseos kakun päälle ja siirrä jälleen kylmään.
  10. Irrota rengasvuoka kakun ympäriltä.

KAKUN KORISTELU
200 g maito tai tummaa suklaata
200 g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
Suklaakoristeita
Dominokeksejä
Koristerakeita
Tuoreita mansioita

  1. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
  2. Vatkaa voi vaahdoksi.
  3. Sekoita vaahtoon jäähtynyt maitosuklaa ja kaakaojauhe, jatka vatkaamista.
  4. Lisää tomusokeria pienissä erissä ja vatkaa seos kuohkeaksi kreemiksi.
  5. Täytä pursotuspussi haluamallasi tyllalla ja koristele kakku kreemillä, kekseillä, mansikoilla ja koristerakeilla.