Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
KÄÄRETORTTUPOHJA
4 rkl maitoa
10 kpl kananmunia
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
- Kytke uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi ja paksuksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään, siivilöi ja lisää ne varoen maitoineen vaahtoon.
- Levitä seos leivinpaperille uunipellille.
- Kypsennä noin 6-8 minuuttia.
- Kumoa valmis kakunpohja toiselle sokeroitulle leivinpaperille.
- Poista leivinpaperi varovasti pohjan päältä.
- Anna pohjan jäähtyä.
MANSIKKATÄYTE
500 g mascarponea
360 g creme fraicea
5 dl Valio mansikkakerma
4 dl vispikermaa
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
400 g mansikka (pakaste)
300 g Domino -mansikkakeksejä
12 liivatetta
- Kiehauta pakastemansikat hetken ja muussaa ne sauvasekoittimella mehuksi, anna mehun jäähtyä.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
- Sekoita toisessa astiassa mascarpone, creme fraiche, tomusokeri, vaniljasokeri, sokeri ja mansikkasose.
- Leikkaa dominokeksit noin 1,5 x 1,5 cm kokoisiksi paloiksi.
- Kuumenna pieni määrä vettä ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
- Lisää liivate seos mascarponeseokseen.
- Kääntele vispattu kerma varovasti sekaan.
- Lisää lopuksi dominokeksit taikinaan.
KAKUN TÄYTTÖ
Mansikkatäyte
Kääretorttupohja
3 vaniljasokeria
1 dl maitoa
250 g maito tai tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
- Ota kääretorttupohjasta kaksi noin 20 cm halkaisijaltaan palaa.
- Aseta toinen kääretorttupohjan pala tarjoilualustalle.
- Kiinnitä säädettävä rengasvuoka tiiviisti pohjan ympärille, vuokaan on suihkutettu vuokasprayta.
- Kostuta pohja varovasti maito-vaniljasokeriseoksella.
- Kaada mansikkatäyte pohjan päälle ja siirrä hetkeksi kylmään.
- Lisää toinen kääretorttupohja mansikkatäytteen päälle ja kostuta sekin kevyesti.
- Palauta kakku jääkaappiin noin neljäksi tunniksi tai pidemmäksi aikaa.
- Lämmitä kuohukerma ja lisää siihen maito tai tumma suklaa, sekoita kunnes seos on tasainen.
- Levitä suklaaseos kakun päälle ja siirrä jälleen kylmään.
- Irrota rengasvuoka kakun ympäriltä.
KAKUN KORISTELU
200 g maito tai tummaa suklaata
200 g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
Suklaakoristeita
Dominokeksejä
Koristerakeita
Tuoreita mansioita
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
- Vatkaa voi vaahdoksi.
- Sekoita vaahtoon jäähtynyt maitosuklaa ja kaakaojauhe, jatka vatkaamista.
- Lisää tomusokeria pienissä erissä ja vatkaa seos kuohkeaksi kreemiksi.
- Täytä pursotuspussi haluamallasi tyllalla ja koristele kakku kreemillä, kekseillä, mansikoilla ja koristerakeilla.