Tässä ihan perinteinen kesäinen mansikkakermakakkuresepti.
SOKERIKAKKUPOHJA
(15 henk.)
5 kananmunaa (n. 260 g)
60 g perunajauhoja
185 g sokeria
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Suihkuta vuokaspray 22 cm vuoan pohjalle ja reunoille (PME), mikäli käytät tavallista kakkuvuokaa, niin laittaisin myös leivinpaperin pohjalle ja reunoille vuokasprayn lisäksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min.
- Yhdistä keskenään perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisää nämä kananmuna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
- Kokeile kypsyys tarvittaessa tikun avulla, kypsä kakkupohja alkaa myös irrota vuoan reunoista.
- Kumoa kypsä kakkupohja jäähtymään.
(Kakkupohjan voi tehdä jo useita päiviä ennen kakun täyttöä, kääri jäähtynyt pohja kelmuun ja laita pakastimeen, nosta pakastimesta muutama tunti ennen täyttöä huoneenlämpöön.)
KOSTUTUS
1-dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
MANSIKKATÄYTE
500 g pakasta tai tuoretta mansikkaa
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanillaa
180 g creme fraicea
250 g mascarponea
1 dl tomusokeria
0,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
- Keitä pakastemansikat.
- Soseuta mansikat blenderin avulla.
- Lisää liivatteet kylmään veteen.
- Yhdistä keskenään soseutetut mansikat, mascarpone, creme fraice, tomusokeri, sokeri, vaniljasokeri ja sekoita hyvin keskenään.
- Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma ja flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
- Yhdistä liivateseos mansikkaseoksen joukkoon ja sekoita.
- Lisää lopuksi joukkoon myös mansikkaseokseen vispatut kermat.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, lisää yksi osa tarjoilualustan päälle ja kostuta pohja.
- Laita kakkupohjan ympärille reunakalvo.
- Lisää mansikkatäytteestä puolet pohjan päälle ja jatka kunnes kakku on täytetty, kostuta myös päällimmäinen kerros.
- Laita kelmu kakun päälle ja nostaan kylmään yli 4 tunniksi, mieluiten yönyli.
KUORRUTUS & KORISTELU
500 g tuoreita mansikoita
250 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
- Lisää keskenään mascarpone, vispikerma, tomusokeri ja vaniljasokeri.
- Vatkaa kuorrute jämäkäksi vaahdoksi.
- Kuorruta kakku lastan ja raapan avulla.
- Koristele mansikoilla ja kukilla.
🍓🍓🍓