Mustikka-Oreo -täytekakku sokerikakkupohjalla, mustikka-oreotäytteellä ja mascarponekerma kuorrutuksella.
🫐🫐🫐
SOKERIKAKKUPOHJA
(12 henk.)
4 kananmunaa (n. 200 g)
42 g perunajauhoja
140 g sokeria
98 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
2. Suihkuta vuokaspray 20 cm vuoan pohjalle ja reunoille (PME), mikäli käytät tavallista kakkuvuokaa, niin laittaisin myös leivinpaperin pohjalle ja reunoille vuokasprayn lisäksi.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min.
4. Yhdistä keskenään perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisää nämä kananmuna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
6. Kokeile kypsyys tarvittaessa tikun avulla, kypsä kakkupohja alkaa myös irrota vuoan reunoista.
7. Kumoa kypsä kakkupohja jäähtymään.
KOSTUTUS
1 – 1,5 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
MUSTIKKATÄYTE
200 g pakasta tai tuore mustikkaa
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanillaa
250 g mustikkarahkaa (Xtra)
250 g mascarponea
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatetta
100 g Oreokeksejä
1. Keitä mustikat kattilassa.
2. Leikkaa oreokeksit paloiksi.
3. Soseuta mustikkaseos blenderin avulla ja paseeraa mustikkaseos siivilän läpi.
4. Lisää liivatteet kylmään veteen.
5. Yhdistä keskenään mustikkaseos, mascarpone, mustikkarahka, tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita hyvin keskenään.
6. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma ja flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi.
7. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
8. Yhdistä liivateseos mustikkaseoksen joukkoon ja sekoita.
9. Lisää lopuksi joukkoon myös vispatut kermat.
10. Kääntele lopuksi joukkoon oreokeksien palaset.
11. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, lisää yksi osa tarjoilualustan päälle ja kostuta pohja.
12. Laita kakkupohjan ympärille reunakalvo.
13. Lisää mustikkatäytteestä puolet pohjan päälle ja jatka kunnes kakku on täytetty, kostuta myös päällimmäinen kerros.
14. Laita kelmu kakun päälle ja nostaan kylmään yli 4 tunniksi, mieluiten yönyli.
KUORRUTUS & KORISTELU
Pensasmustikoita
Orvokkeja
Mustikan varpuja
Koristerakeita
Mini Oreo crunchies keksejä
250 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1. Lisää keskenään mascarpone, vispikerma, tomusokeri ja vaniljasokeri.
2. Vatkaa kuorrute jämäkäksi vaahdoksi.
3. Kuorruta kakku lastan ja raapan avulla.
4. Koristele pensasmustikoilla, mini oreo kekseillä, orvokeilla, mustikan varvuilla ja koristerakeilla.
🫐🫐🫐