PIIRAKKAPOHJA
3 kananmunaa
2 dl sokeria
125 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tumma kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
- Laita uuni lämpiään 200 asteeseen.
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineen keskenään.
- Lisää kuivia aineita ja voita sekä maitoa vuorotellen kananmuna-sokeriseokseen nuolijalle käännellen.
- Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm).
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 15 min, älä paista liikaa ettei tule kuiva.
- Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa.
KINUSKI
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
- Lisää kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 10-12 minuuttia, kunnes kinuski on valmista.
- Anna hieman jäähtyä ja kinuski piirakkapohjan päälle.
SUKLAAKUORRUTE
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
2 rkl rypsiöljyä
2 kpl Daim -suklaapatukka (56 g)
- Pilko Daim-patukat pieniksi paloiksi.
- Yhdistä maitosuklaa ja tumma suklaa keskenään ja sulata, lisää lopuksi rypsiöljy.
- Kaada suklaakuorrute piirakkapohjalle kinuskin päälle, lisää lopuksi pienet Daim -suklaapatukan palaset.
- Nosta piirakka kylmään hetkeksi aikaa.