This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2023/05/09/aitienpaivakakku/. It is a snapshot of the page as it appeared on 20 Mar 2024 01:26:29 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Äitienpäiväkakku - VANILLACAKES
Juustokakut

Äitienpäiväkakku

Tässä ihana äitienpäiväresepti, mansikka-suklaa -juustokakku.

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja​​​
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen sekä maito.
  4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista noin 6-8 minuuttia.
  6. Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, joka on sokeroitu.
  7. Irrota leivinpaperi pohjan päältä.
  8. Anna jäähtyä.

MANSIKKATÄYTE
2 dl vispikermaa
2,5 dl Valio mansikkakerma
250 g mascarponea
180 g creme fraicea
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
150 g Domino -mansikkakeksejä
200 g mansikka (pakaste)
6 liivatetta

  1. Keitä pakastemansikoita hetki ja survo sauvasekoittimella nesteeksi, anna hetki jäähtyä.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen.
  3. Vispaa kermat kevyeksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, creme fraice, tomusokeri, vaniljasokeri, sokeri ja mansikkasurvos.
  5. Palottele dominokeksit noin 1,5 x 1,5 cm palasiksi
  6. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
  7. Yhdistä liivateseos mascarponeseoksen joukkoon.
  8. Lisää vaahdotettu vispikerma käännellen joukkoon.
  9. Lopuksi yhdistä myös dominokeksit seoksen joukkoon.

KAKUN TÄYTTÖ
Kääretorttupohja
Mansikkatäyte
0,5 dl maitoa
1,5 vaniljasokeria

125 g maito tai tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa

  1. Ota kääretorttupohjasta kaksi halkaisijaltaan n. 20 cm palasta.
  2. Lisää toinen kääretorttupohja palanen tarjoilualustalle.
  3. Lisää säädettävä renganvuoka tiiviisti pohjan ympärille johon suihkutettu vuokaspray.
  4. Kostuta pohja kevyesti maito-vaniljasokeriseoksella.
  5. Kaada mansikkatäyte pohjan päälle ja nosta hetkeksi kylmään.
  6. Lisää toinen kääretorttu palanen mansikkatäytteen päälle ja kostuta kevyesti.
  7. Nosta takaisin jääkaappiin noin 4 tunniksi tai yli.
  8. Lämmitä kuohukerma ja lisää maito tai tumma suklaa joukkoon, sekoita tasaiseksi.
  9. Lisää suklaa kakun päälle ja nosta vielä hetkeksi kylmään.
  10. Irrota rengasvuoka kakun ympäriltä.

KAKUN KORISTELU
100 g voita
100 g maito tai tummaa suklaata
2 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Dominokeksejä
Suklaakoristeita
Tuoreita mansioita
Koristerakeita

  1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa voi valkoiseksi vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon jäähtynyt maitosuklaa ja kaakaojauhe, jatka vatkaamista.
  4. Tomusokerin voit lisätä pienissä erissä ja vatkata kuohkeaksi kreemiksi.
  5. Nostele kreemi pursotuspussiin jossa haluamasi tylla ja koristele kakku pursotuksin, keksein, mansikoin ja koristerakein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *