Tässä ihana äitienpäiväresepti, mansikka-suklaa -juustokakku.

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen sekä maito.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
- Paista noin 6-8 minuuttia.
- Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, joka on sokeroitu.
- Irrota leivinpaperi pohjan päältä.
- Anna jäähtyä.

MANSIKKATÄYTE
2 dl vispikermaa
2,5 dl Valio mansikkakerma
250 g mascarponea
180 g creme fraicea
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
150 g Domino -mansikkakeksejä
200 g mansikka (pakaste)
6 liivatetta
- Keitä pakastemansikoita hetki ja survo sauvasekoittimella nesteeksi, anna hetki jäähtyä.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vispaa kermat kevyeksi vaahdoksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, creme fraice, tomusokeri, vaniljasokeri, sokeri ja mansikkasurvos.
- Palottele dominokeksit noin 1,5 x 1,5 cm palasiksi
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
- Yhdistä liivateseos mascarponeseoksen joukkoon.
- Lisää vaahdotettu vispikerma käännellen joukkoon.
- Lopuksi yhdistä myös dominokeksit seoksen joukkoon.

KAKUN TÄYTTÖ
Kääretorttupohja
Mansikkatäyte
0,5 dl maitoa
1,5 vaniljasokeria
125 g maito tai tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa
- Ota kääretorttupohjasta kaksi halkaisijaltaan n. 20 cm palasta.
- Lisää toinen kääretorttupohja palanen tarjoilualustalle.
- Lisää säädettävä renganvuoka tiiviisti pohjan ympärille johon suihkutettu vuokaspray.
- Kostuta pohja kevyesti maito-vaniljasokeriseoksella.
- Kaada mansikkatäyte pohjan päälle ja nosta hetkeksi kylmään.
- Lisää toinen kääretorttu palanen mansikkatäytteen päälle ja kostuta kevyesti.
- Nosta takaisin jääkaappiin noin 4 tunniksi tai yli.
- Lämmitä kuohukerma ja lisää maito tai tumma suklaa joukkoon, sekoita tasaiseksi.
- Lisää suklaa kakun päälle ja nosta vielä hetkeksi kylmään.
- Irrota rengasvuoka kakun ympäriltä.
KAKUN KORISTELU
100 g voita
100 g maito tai tummaa suklaata
2 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Dominokeksejä
Suklaakoristeita
Tuoreita mansioita
Koristerakeita
- Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa voi valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon jäähtynyt maitosuklaa ja kaakaojauhe, jatka vatkaamista.
- Tomusokerin voit lisätä pienissä erissä ja vatkata kuohkeaksi kreemiksi.
- Nostele kreemi pursotuspussiin jossa haluamasi tylla ja koristele kakku pursotuksin, keksein, mansikoin ja koristerakein.
