Geisha-Vadelmapalat

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

GEISHAPOHJA
8 kananmunaa
6 dl sokeria
350 g voita
9 dl vehnäjauhoja
2 dl tumma kaakaojauhetta
2 rkl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
4 dl maitoa
400 g rouhittua geishasuklaata

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää kuivat aineet, voi ja maito vuorotellen muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti nuolijalla.
  5. Lisää varovasti sekoittaen joukkoon rouhittu geishasuklaa.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 42 x 4 x 29 cm kokoiseen vuokaan tai vaihtoehtoisesti pellille.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, ettei kakku kuivu.
  8. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutuksen tekemistä.

VADELMAKUORRUTE
480 g mascarponea
3 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
4 rkl vadelmahilloa / vadelmamarmeladia
200 g tuoreita vadelmia

  1. Yhdistä kulhossa mascarpone, vispikerma, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri; vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon vadelmahillo ja tuoreet vadelmat.
  3. Levitä vadelmakuorrute geishakakun pohjan päälle ja anna kakun tekeytyä kylmässä hetken aikaa.