Mehevät porkkanakuppikakut kanelilla maustetulla kuorrutteella.
PORKKANAKUPPIKAKUT
6 kpl isoa tai 12 kpl mini
1dl rypsiöljyä
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,75 tl kanelia
62,5 g porkkanaraastetta
- Raasta porkkanat.
- Sekoita keskenään rypsiöljy, sokeri ja kananmunat.
- Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet.
- Lisää kuivat aineet öljyseokseen varovasti käännellen.
- Sekoita joukkoon myös porkkanaraaste käännellen.
- Täytä kuppikakkuvuoat seoksella pursotinpussin avulla.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 18-20 minuuttia.
- Anna kuppikakkujen jäähtyä.
KANELIKUORRUTE
100g maustamaton tuorejuustoa
125g voita
1 tl kanelia
1,5 dl tomusokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi noin viiden minuutin ajan.
- Lisää seokseen maustamaton tuorejuusto vatkaten.
- Sekoita joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli, ja vatkaa seos ilmavaksi kreemiksi.
KUORRUTUS JA KORISTELU
- Kuorruta jäähtyneet kuppikakut pursotinpussilla ja tyllalla.
- Koristele kuppikakut haluamallasi tavalla.