Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
MANSIKKAHILLO
800 g tuoreita mansikoita
3 dl hillo- ja marmeladisokeria (Dansukker)
- Leikkaa mansikat lohkoiksi, lisää kattilaan mansikat sekä hillo- ja marmeladisokeri.
- Keitä keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia kunnes seos alkaa hyytyä.
- Kaada mansikkahillo lasipurkkiin ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
BRITAKAKKU
300 g voita
3 dl sokeria
8 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
- Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaiset tarvitset marenkia varten).
- Vatkaa voi ja sokeri, lisää sekaan keltuaiset yksitellen.
- Sekoita kuivat aineet sekaan ja sekoita.
- Lisää viimeiseksi maito ja sekoita.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
MARENKI
8 valkuaista
4 dl sokeria
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa vaahdoksi.
- Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä mukaan, vatkaa kunnes muodostuu kova vaahto.
- Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle.
- Paista 175 asteessa uunissa noin 35 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean sävyn.
VANILJATÄYTE
3 dl vispikermaa
3 dl flora vanillaa
300 g valkosuklaata
500 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
8 liivatetta (Dr.Oetker)
2-4 tl Vaniljatahnaa (Taylor&Colledge Vanilla Paste)
- Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa flora vanilla ja vispikerma kevyeksi vaahdoksi.
- Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja sekoita joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, vaniljasokeri, tomusokeri ja vaniljatahna.
- Lämmitä vähän vettä ja sekoita puristetut liivatelehdet siihen, lisää liivateseos valkosuklaan ja mascarponen sekaan.
- Lisää kermaseos pienissä erissä mascarponeen ja sekoita hyvin.
KAKUN TÄYTTÖ + KORISTELU
- Ota britakakun pohjasta kaksi kappaletta, halkaisijaltaan noin 18 cm, voit myös valmistaa suuremman kakun, ota silloin toinen kappale kahtena osana.
- Aseta yksi britakakun pohja tarjoilualustalle (jos teet suuremman kuin 18 cm kakun, käytä pohjana kaksiosaista palaa).
- Levitä britakakun pohjalle mansikkahilloa.
- Aseta reunavuoka tai reunakalvo tiiviisti kakkupohjan ympärille (suihkuta reunoille vuokasprayta).
- Kaada vaniljatäyte mansikkahillon päälle.
- Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Nosta sen jälkeen toinen britakakun pohja vaniljatäytteen päälle.
- Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.
- Koristele kakku tomusokerilla, marengilla, macaroneilla tai vaihtoehtoisesti vain tuoreilla mansikoilla ja kukilla.